Kulturni centar Beograda predstavlja novi programski ciklus u okviru književno tribinske redakcije

Kulturni centar Beograda predstavlja novi programski ciklus u okviru književno tribinske  redakcije

Foto: Dragan Mandic


U subotu 25. januara u Likovnoj galeriji (Knez Mihailova 6) Kulturnog centra Beograda, sa početkom u 18.00 održaće se prvo izdanje programskog ciklusa MOJ KOMENTAR koji se bavi percepcijom izložbi i koncipiranjem zanimljivih tema kojima se izložbe bave kroz autentičnu vizuru gosta- autora.

Prvi gosti biće Marija Ratković i Bob Milošević sa programom koji nosi naziv Osvetljenje. Marija Ratković je teoretičarka umetnosti i medija a Izvanredni Bob (Bob Milošević) je pseudonim našeg “najskupljeg” dizajnera svetla i vizuelnog umetnika u mediju svetlosnih instalacija Miroslava Sretenovića. Razgovaraćemo o kuriranju izložbe kao autorskom delu, o pitanju otvorenog dela i poziciji autorke/autora – ne samo unutar umetnosti već i unutar teorije.

Foto: Dragan Mandic

Foto: Dragan Mandic

 

Kao komentar na izložbu Destruction and Recovery ponudićemo medijski eksperiment “nove” postavke i njenih čitanja, a svetlosnom intervencijom kao medijem pokušaćemo da ispričamo priču o preispitivanju identiteta unutar izložbe kao autorskog koncepta. Pojam osvetliti koncept shvaćen je simbolički, ali i doslovno kako bi podstakao razgovor o arbitrarnosti značenja unutar podrazumevanih postavki i (ne)stabilnih odnosa moći i uloga unutar sistema umetnosti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar