Scena
14.07.2023. 22:15
Beta

Gornji Milanovac

Dobro došli u Kulturni centar "Mija Aleksić"

1
Izvor: Shutterstock

Kulturni centar u Gornjem Milanovcu saopštio je da je dobio novi naziv "Kulturni centar Mija Aleksić", u čast glumca Milosava Mije Aleksića (1923 - 1995) koji je rođen u gornjomilanovačkom selu Gornja Crnuća.

U godini kada se obeležava sto godina od rođenje Aleksića, odluku o promeni naziva tog centra donela je Skupština opštine Gornji Milanovac, a na inicijativu Upravnog odbora te ustanove za kulturu, navodi se u saopštenju.

Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar su 2013. pokrenuli manifestaciju "Dani Mije Aleksića", koja sadrži nekoliko oblasti savremenog stvaralaštva - pozorišnu, filmsku, likovnu, vizuelnu i muzičku umetnost.

Ta manifestacija obuhavat i oblasti kulturnog nasleđa koje se odnose na otkrivanje, prikupljanje, istraživanje i dokumentovanje te građe.

Na manifestaciji se od 2018. dodeljuje glumačko priznanje "Mija Aleksić - biti glumac", za sveukupni doprinos glumi, a na predlog prethodnih laureata.

Tu nagradu su do sada dobili glumci Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Vesna Trivalić i Olga Odanović

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ponovo radi bioskop... ali na krovu!
bioskop

A1 Kinoteka

13.07.2023. 16:01

Ponovo radi bioskop... ali na krovu!

Od 15. jula do 31. avgusta terasa Doma Vojske Srbije ponovo će biti glavno mesto okupljanja ljubitelja kinematografije. Svake večeri od 21h, u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa, koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije, ljubitelji filmske umetnosti će imati priliku da pogledaju 48 pažljivo biranih filmova koje je Kinoteka pripremila za ovo leto.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve