Scena
19.04.2021. 15:20
R. E.

Premijera u SNP-u

Laki komad o smešnom i gnusom

Predstava SNP
Izvor: Srđan Doroški

Na Kamernoj sceni SNP a u petak 23.aprila u 20 sati biće premijerno izvedena predstava „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“, reditelja Ivana Cerovića

Zločin, kazna, savest, pristajanje i nepristajanje na zločin, podela odgovornosti teme su komada koji su svom podnaslovu ima naziv "Laki komad o smešnom i gnusom", a koji je dramaturški oblikovao Božidar Knežević. Ogled o mračnoj strani ljudske prirode, na scenu će izneti Nebojša Savić, Ljubiša Milišić i Sanja Mikitišin.

Prestava SNP
Izvor: Srđan Doroški

"Gnusno kao tema priče, kao način na koji su se neke stvari radile na jednom nivou, i na drugom nivou kao kontrapunkt – lakoća, lakoća igranja, lakoća prihvatanja zločina, lakoća zaborava zločina onih koji su činili iste te zločine. Svaki dobar tekst u sebi mora da ima paradoks. Veći paradoks od smešnog i gnusnog teško da možemo naći i tu dobijamo svu licemernost ljudi koji su učestvovali u zločinima", ističe reditelj Ivan Cerović i dodaje: 

"Mi želimo da postignemo katarzičan efekat. Naravno, cela predstava se polako otvara. Na početku je to odnos jednog limara i snimatelja i tek se kasnije, tokom predstave, otkrivaju detalji i dolazi se do takozvanog krešenda. Predstava u sebi ima primese atmsofere iz filmova Dejvida Linča, začudnosti, bizarnosti, komičnih elemenata".

predstava SNP
Izvor: Srđan Doroški

Sledeća premijera na daskama najstarijeg srpskog teatra biće u maju, "Višnjik", Radoslava Milenkovića. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve