LARA FABIAN: Umetnost pre popularnosti

LARA FABIAN: Umetnost pre popularnosti

Lara Fabian foto Shutterstock


Nenametljivost i retko pojavljivanje u javnosti koštali su je da danas o njoj govorimo kao o jednom od najboljih ženskih vokala na svetu. Da to definitivno i jeste shvatite posle samo jednog slušanja njenih pesama. Međutim, kada se malo bolje upoznate sa životom Lare Fabian, shvatite da je ona svesno izabrala umetnost, na uštrb svoje planetarne popularnosti koju svakako zaslužuje.

Lara Sofi Kati Krokart poznatija pod svojim umetničkim imenom Lara Fabijan, jeste belgijsko-italijanska kantautorka i glumica.

Karijeru tekstopisca, glumice i pevačice započinje osamdesetih godina dvadesetog veka. Publiku počinje da osvaja baš u tom periodu kada je na nekoliko evropskih festivala osvajala nagrade. Međutim, značajniju popularnost stiče 1988. godine na 33. Evropviziji kada je sa pesmom “Croire” predstavljala Luksemburg i osvojila četvrto mesto. Pesma je postala hit u Evropi i prodata je u više od pola miliona kopija.

Šest godina kasnije Lara snima svoj prvi album pod imenom “Carpe diem”, koji joj je doneo proboj u karijeri. Za isti album, godinu dana kasnije dobija dve “Felix” nagrade za najboljeg ženskog pevača i šou godine. Čak šest njenih albuma osvajali su prva mesta u makar jednoj zemlji.

Elegantno, nežno, ali ništa manje moćno Lara svoje pesme izvodi na francuskom, engleskom, italijanskom, španskom, portugalskom, ruskom, grčkom i nemačkom jeziku. Spada u red pevača koji će vam svojim glasom izazvati najdublje emocije bez obzira da li razumete jezik kojim se izvodi.

Sa 14 studijskih albuma i više od 20 miliona prodatih albuma širom sveta Lara je najprodavaniji belgijski pevač svih vremena.

Iako osvojenim nagradama, pesmama i pre svega svojim glasom, zaslužuje popularnost kakvu imaju pojedine njene koleginice, čini se da je nikada nije dostigla. Kroz karijeru se probijala isključivo svojim glasom, a ne skandalima, što je dodatno čini posebnom i drugačijom.

Povodom proslave 30 godina karijere i proslave 50. rođendana Lara Fabian će u okviru svoje turneje “50 World Tour” ove godine posetiti Beograd. Ko god nije imao priliku da sluša njeno izvođenje pesama poput  Je T’ Aime, Quédate, Caruso, Adagio, Je Suis Malade… Neka obavezno priušti sebi taj spektakl.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar