LONDON CALLING: Predavanje Ričarda Dikona u DKC

LONDON CALLING: Predavanje Ričarda Dikona u DKC


U okviru Vajat Art Residency programa, prvog rezidencijalnog programa za vizuelne umetnike i kustose u Srbiji, poznati britanski umetnik i skulptor Ričard Dikon održaće predavanje pod nazivom „London Calling“, u sredu 29.juna u 17 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Kolarčeva 6.

Nakon predavanja u Kini, gde je izazvao veliku pažnju javnosti, Dikon će i pred našom publikom održati predavanje koje je posvećeno dešavanjima na londonskoj umetničkoj sceni tokom 90-ih godina prošlog veka i generaciji novih britanskih umetnika (Young British Artists – Demijen Hirst, Trejsi Emin, Stiv Mekvin, Sara Lukas, Sem Tejlor Vud, Daglas Gordon) koja je osvojila svet.

London tih godina takoreći preuzima primat od Njujorka i postaje najznačajniji umetnički centar sa brojnim novim galerijama i kolekcionarima. Kao neposredni učesnik i svedok svih ovih dešavanja Ričard Dikon će beogradskoj publici preneti svoja iskustva i predsaviti najznačajnije umetnike, izložbe i fenomene koji su obeležili britansku scenu sa kraja prošlog i početka ovog veka.}

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar