“LOŠE SE OSEĆAM”: Kopola je tužan što Boris Džonson obožava “Kuma”

“LOŠE SE OSEĆAM”: Kopola je tužan što Boris Džonson obožava “Kuma”

Shutterstock


Reditelj Fransis Ford Kopola kaže da se “loše oseća” zbog toga što je “Kum” omiljeni film Borisa Džonsona, jer smatra da će britanski premijer uskoro “odvesti Veliku Britaniju u propast”.

Džonson je letos u intervjuu za Dejli mejl naveo da mu je Kopolin legendarni mafijaški film iz 1972. godine, u kojem igraju Marlon Brando, Al Paćino i Dajana Kiton, najdraži film svih vremena, prenosi sajt Rte.

Kopola je rekao da se Džonson pridružio “najbrutalnijim ličnostima moderne istorije, ukljucujući Sadama Huseina i Muamera Gadafija”, kojima je taj film bio najomiljeniji.

“Loše se osećam što bi scene iz gangsterskog filma mogle da inspirišu bilo koju aktivnost u stvarnom svetu ili ohrabre nekoga koga vidim da će dovesti Britaniju u propast”, rekao je Kopola u intervjuu za britanski vebsajt MarketVoč.

AP Photo/Alastair Grant

AP Photo/Alastair Grant

“Volim Ujedinjeno Kraljevstvo i njegove mnogobrojne doprinose čovečanstvu – od našeg lepog jezika i Njutnove fizike do penicilina – i zato sam užasnut što se razmatra tako glupa stvar kao što je izlazak iz Evropske unije”, rekao je reditelj.

Pročitajte još: Džonson veruje da može da postigne dogovor sa EU

Kako se navodi, britanski premijer je rekao da mu se posebno svidela scena ubistva iz osvete prikazana u “Kumu”.

Za razliku od Džonsona, bivša premijerka Tereza Mej je izjavila da su joj najdraža tri filma: Kazablanka, Džejms Bond – Samo dva puta se živi i Begunac

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar