Scena
17.09.2019. 12:24
Tanjug

"LOŠE SE OSEĆAM": Kopola je tužan što Boris Džonson obožava "Kuma"

frensis-ford-kopola.jpg

Reditelj Fransis Ford Kopola kaže da se "loše oseća" zbog toga što je "Kum" omiljeni film Borisa Džonsona, jer smatra da će britanski premijer uskoro "odvesti Veliku Britaniju u propast".

Džonson je letos u intervjuu za Dejli mejl naveo da mu je Kopolin legendarni mafijaški film iz 1972. godine, u kojem igraju Marlon Brando, Al Paćino i Dajana Kiton, najdraži film svih vremena, prenosi sajt Rte.

https://www.youtube.com/watch?v=HiCnnsHfadU

Kopola je rekao da se Džonson pridružio "najbrutalnijim ličnostima moderne istorije, ukljucujući Sadama Huseina i Muamera Gadafija", kojima je taj film bio najomiljeniji.

"Loše se osećam što bi scene iz gangsterskog filma mogle da inspirišu bilo koju aktivnost u stvarnom svetu ili ohrabre nekoga koga vidim da će dovesti Britaniju u propast", rekao je Kopola u intervjuu za britanski vebsajt MarketVoč.

AP Photo/Alastair Grant AP Photo/Alastair Grant

"Volim Ujedinjeno Kraljevstvo i njegove mnogobrojne doprinose čovečanstvu - od našeg lepog jezika i Njutnove fizike do penicilina - i zato sam užasnut što se razmatra tako glupa stvar kao što je izlazak iz Evropske unije", rekao je reditelj.

Pročitajte još: Džonson veruje da može da postigne dogovor sa EU

Kako se navodi, britanski premijer je rekao da mu se posebno svidela scena ubistva iz osvete prikazana u "Kumu".

Za razliku od Džonsona, bivša premijerka Tereza Mej je izjavila da su joj najdraža tri filma: Kazablanka, Džejms Bond - Samo dva puta se živi i Begunac

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve