Scena
28.05.2020. 14:16
Tanjug

"Mali mi je ovaj grob": Predstava na Hartefaktovom youtube kanalu

shutterstock_1081029959.jpg

U okviru novog programa, Hartrospektiva, svakog petka od 21 čas, na Hartefaktovom youtube kanalu, prikazani su najzanimljiviji komadi nastali u okviru ove produkcije, a ovog petka, 29. maja , na zahtev publike, ponovo će biti prikazana predstava "Mali mi je ovaj grob", najavili su iz Hartefakta.

Nastala prema tekstu Biljane Srbljanović, u režiji Dina Mustafića, predstava "Mali mi je ovaj grob" bavi se sećanjem na Prvi svetski rat, sa užim fokusom na sarajevski atentat.

Smestivši ga u moderni kontekst, komad se bavi traumatičnim istorijskim iskustvima i mogućnostima da se prevaziđu dotrajali i farsični nacionalistički narativi.

Pročitajte još: Istražite neverovatan svet Dalija

Uzveši Gavrila Principa za junaka drame, autorka pokušava da pokaže različite oblike i razloge za revoluciju, praveći istorijski skok od perioda pred Prvi svetski rat, do današnjeg trenutka pokazujući na koje način su kroz istoriju žrtvovani svi oni koju se borili za napredak na ovim prostorima.

U predstavi igraju: Milan Marić, Svetozar Cvetković, Ermin Bravo, Marko Janketić i Amila Terzimehić.

U okvriu Hartrospektive do sada su emitovane sledeće predstave: “Hipermnezija”, r. Selma Spahić, "Izoapčeni" r. Andrej Nosov, "Radnici umiru pevajući" r. Anđelka Nikoilć, "Ostaci" r. Andrej Nosov, "Mali mi je ovaj grob" r. Dino Mustafić, "Hinkeman: šta mora nek bude" r. Andrej Noso vi "Aveti" r. Andrej Nosov.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
27.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve