Scena
24.11.2023. 15:25

Umetnost i književnost

Milan Radulović dobitnik posebnog ordena

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

U rezidenciji ambasadora Francuske u Beogradu je svečano uručen Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza direktoru Muzičke omladine Novog Sada i Novosadskih muzičkih svečanosti Milanu Raduloviću.

Francuski ambasador Pjer Košar (Pierre Cochard) izjavio je da su tim Ordenom odlikovani pojedinci koji se svojim zalaganjem ističu u oblasti kulture i književnosti i doprinose vidljivosti kulturnih i književnih dostignuća u Francuskoj i u svetu.

Ambasador je u govoru pomenuo biografiju Radulovića i istakao da se umetnik 1984. godine pridružio ekipi festivala "Dani džeza u Novom Sadu", a od 1987. Muzičkoj omladini Novog Sada, koja organizuje festival NOMUS, kojim on danas upravlja.

"Tokom godina podstakli ste ili učestvovali u stvaranju brojnih kulturnih manifestacija koje su obeležile i obogatile kulturni život Vaših sugrađana i pobudile interesovanja publike u Srbiji", rekao je Košar i pomenuo manifestaciju Letnji festival u Novom Sadu od 1995. do 2023, kao i brojna izdanja "Praznika muzike" i "Muzičke promenade Novog Sada".

Košar je rekao da su zahvaljujući umetniku i zalaganju, uz podršku Francuskog instituta, uspešno ostvareni projekti kao što su "Ko je ko u Parizu", "1914: nada i beznađe", u okviru Francuske muzičke jeseni, potom i operske predstave na festivalu u Eks an Provans, a od 2011. sarađuje na organizovanju Takmičenja za najbolju frankofonu pesmu.

Radulović je primajući orden rekao da je Francuska prepoznala višegodišnji rad i delatnost jedne, naizgled male organizacije i udruženja, ali koja svojim višedecenijskim elovanjem, promocijom muzičko-scenskih sadržaja, kroz brojne koncerte, festivale i manifestacije, saradnjom sa institucijama u zemlji i inostranstvu, širi i promoviše najviše vrednosti u oblasti umetničke muzike.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučiću uručen orden SPC
1

U Sent Andreji

19.08.2023. 17:14

Vučiću uručen orden SPC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na početku dvodnevne posete Mađarskoj, posetio sedište Eparhije budimske SPC u Sent Andreji gde mu je uručen Orden te eparhije prvog reda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve