Mini festival “3 u 1” u Kulturnom centru Čukarica

Mini festival “3 u 1” u Kulturnom centru Čukarica


Mini festival “3 u 1” je festival tri izvanredne gimnazijske predstave koje se igraju u jednom danu – subotu, 1. juna u Kulturnom centru “Čukarica” u 16, 18.30 i u 20.30 časova. Studio “BIS!”, kao organizator, predstavlja dramske studije i nagrađene predstave sa 23. Pozorišnih susreta gimnazija Srbije, koji se tradicionalno održavaju tokom aprila u Kragujevcu, i predstavljaju jedan od najznačajnijih festivala stvaralaštva mladih Srbije.
Publika će imati priliku da pogleda pobedničku predstavu, i po mišljenju stručnog žirija i žirija publike – ” Svi pričamo priče – koja je tvoja?”, koju izvode domaćini iz Studija “BIS!”, odnosno učenici Gimnazije “Crnjanski” i Trinaeste beogradske gimnazije. Ova autorska predstava osvojila je još pet prestižnih nagrada za glumačka ostvarenja, kao i za najbolji scenski govor.
Plakat-3u1_web
Na festivalu će se predstaviti i Dramski studio Gimnazije Prokuplje, koji je godinama među najboljim dramskim studijima u Srbiji, a ove godine sa predstavom ” Smrt čoveka na Balkanu” – treći po mišljenju žirija publike.
Publika će imati priliku da vidi i trećeplasiranu najbolju predstavu u celini “Ona”, Prve kragujevačke gimnazije, rađenu prema tekstu “Pomorandžina kora”, koja je, takođe, dobila i dve nagrade za glumačka ostvarenja.
Festival  “3 u 1” zamišljen je pre svega kao suret i razmena iskustava dramskih grupa koje već godinama razvijaju posebnu pozorišnu estetiku, a glavni cilj je da se beogradskoj publici predstavi vredna ostvarenja i rad mladih koji stvaraju u gradovima van Beograda.
Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar