Scena
02.12.2019. 20:07
R.E. / Metro

MOLBA 21. VEKA Skorseze: Molim vas, ne gledajte filmove na telefonima

w_54719674.jpg
Izvor: ANSA / CLAUDIO ONORATI

Slavni reditelj Martin Skorsez, čiji novi gangterski ep "The Irishman" postaje pravi Netflix-ov hit, ima poruku i molbu za svoje fanove.

Naime, Skorsez je molio gledaoce da ne umanjuju čaroliju i spektakl gledanja filmova tako što ostvarenja gledaju na svojim mobilnim telefonima od šest inča. U najmanju ruku, kaže, to bi trebalo biti iPad.

https://www.youtube.com/watch?v=RS3aHkkfuEI&feature=emb_title

"Preporučio bih - ako ikada želite da pogledate neku moju sliku ili većinu filmova - molim vas, nemojte ih gledati putem telefonom, molim vas. IPad - možda i to veliki iPad", rekao je Scorsez filmskom kritičaru Peter Traversu tokom gostovanja u njegovom You Tube šou Popcorn.

"U idealnom slučaju, voleo bih da idete u bioskop, gledate film na velikom ekranu od početka do kraja. I znam, dugo je - moraš ustati, moraš ići u toalet... Takve stvari, shvatam. Ali i kod kuće, mislim potrudite se da za gldanje filma izdvojite čitavo veče, ili popodne, a da znate da nećete morati da se javljate na telefon ili da neće previše puta morati da ustajete...", rekao je reditelj, a prenosi Metro.

foto: IMBD foto: IMBD

Povezane vesti - Novo remek-delo Skorsezea

Ali Skorsez nije jedini koji razmišlja na ovakav način. Naime, prošle godine Tom Kruz se čak obratio i sudu jer, kako je rekao, tehnološki napredni televizorai uništavaju većinu filmskih kadrova. To je zato što većina novih televizora fabrički ima režim zvani "motion smoothing" ("glatko kretanje") koji je podrazumevano aktiviran, a izgleda kao da su filmovi snimljeni na digitalnoj traci, a ne kao dobri staromodni filmovi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
24.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve