Scena
23.09.2023. 22:10
R. E.

Da se ne zaboravi

Lepa vest za sve one kojima nedostaje Lane Gutović

1
Izvor: ATAIMAGES / Miroslav Milic

Udruženje dramskih umetnika Srbije predstaviće javnosti monografiju o Milanu Gutoviću u četvrtak, 28. septembra, u 12 sati, u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

O knjizi i o Milanu Gutoviću će, pored autorke Tatjane Nježić, govoriti i njegove kolege i prijatelji Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Mandić Rigonat, Petar Božović, profesor Stanko Crnobrnja, Jug Radivojević i Nebojša Dugalić.

To je 26. po redu izdanje iz edicije posvećene dobitnicima Dobričinog prstena. Nagrada za životno delo Dobričin prsten, koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, Milanu Gutoviću je posthumno dodeljena za 2021. godinu.

1
Izvor: Promo

Monografija sadrži poglavlja u kojima je predstavljen glumački opus Milana Gutovića, kao i poglavlje Dokumentacija, u kome je sačinjen popis pozorišnih, filmskih i televizijskih ostvarenja, nagrada i priznanja.

Naročito dragocen doprinos monografiji dali su svojim tekstovima Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Branka Otašević, Aleksandar Milosavljević, Dejan Mijač, Jagoš Marković, Vida Ognjenović, Branko Popović, Tanja Mandić Rigonat, Jug Radivojević, Božidar Đurović, Aleksandar Dunić, Irfan Mensur i Jelisaveta Sablić.

Knjiga sadrži i oko 100 kolor i crno belih fotografija iz pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga Milana Gutovića.

1
Izvor: Promo
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patrijarh povodom smrti Laneta Gutovića
Lane Gutović, 28. 8. 2021.

"Molim se Bogu..."

27.08.2021. 16:49

Patrijarh povodom smrti Laneta Gutovića

"Molim se Bogu za pokoj duše dragog prijatelja i velikog umetnika Milana Gutovića, sa kojim sam godinama duge sate provodio u razgovorima u manastiru Kovilju, čiji je bio veliki priložnik. Bog da dušu prosti mom dragom bratu Lanetu", objavio je patrijarh Porfirije na svom Instagram nalogu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve