MOZAIK SLAVNOG DELA: Na aukciji Mona Liza od 330 Rubikovih kocki

MOZAIK SLAVNOG DELA: Na aukciji Mona Liza od 330 Rubikovih kocki

Screenshoot


Prikaz Mona Lize napravljen od 330 Rubikovih kocki krajem februara će se naći na aukciji u Parizu, tek par koraka dalje od Luvra gde je smešten original Leonarda da Vinčija.

Očekuje se da će na aukciji moderne umetnosti rad iz 2005. francuskog umetnika pod pseudonimom Invader postići cenu i do 150.000 evra, objavio je u ponedeljak organizator aukcije kuća Artcurial.

Umetnik je mozaik Mona Lize i njenog slavnog osmeha napravio koristeći plastične kockice koje čine Rubikovu kocku, mehaničku slagalicu u kojoj je potrebno po bojama uskladiti delove kocke koje čine po devet pokretnih polja jarkih osnovnih boja.

“Gotovo da i ne treba da vidite pojedinosti. Znate da je to Mona Liza naprosto radi položaja i kompozicije, a upravo je to čarobno”, rekao je Arno Olivo koji vodi odel Artcuriala za urbanu umetnost.

Screenshoot

Screenshoot

Aukcija će se održati 23. februara i podudariće se s velikom izložbom posvećenom Leonardu da Vinčiju u obližnjem Luvru, domu prave Mona Lize. Izložbom će se obeležiti 500. godišnjica smrti slavnog italijanskog renesansnog majstora.

Anonimni ulični umetnik Invader poznat je po lepljenju keramičkih mozaika na zidove zgrada po celom svetu, često s motivima iz video igara ili stripova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar