Scena
18.02.2020. 18:14
R. E. / Bright Side

MUZIKA POD VELOM MISTERIJE: Ovi izvođači kriju svoje lice tokom nastupa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Javni posao, pogotovo ukoliko ste muzička zvezda, sa sobom pored slave i novca nosi i onu manje zabavnu stranu - gubitak privatnosi, intime i oči javnosti uprte na svaki vaš korak. Postoje muzičari koji se sa popularnošću nose bolje od drugih, a ima i onih koji je doslovno ne podnose.

Oni, koji ne vole slikanje sa fanovima, novinare koji im dišu za vrat, deljenje autograma, odlučili su se da uprkos reflektorima kojima su izloženi ostanu koliko - toliko anonimni. Odnosno, odlućili su da ne pokazuju svoje lice i na taj način štite svoju privatnost, ali i povećavaju misteriju vezanu za svoj stvaralački opus. U narednim redovima Bright Side izdvaja baš takve muzičare.

Daft Punk

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/MICHAEL NELSON

Daft Punk je francuski duo koji izvodi elektronsku muziku i poznat je po hitovima kao što su Around the World, Get Lucky i One More Time. Grupu čine Gi Manijel d’Omam Kristo i Toma Bangalter. Njih dvojica se još od ’90-ih pojavljuju u javnosti u elegantnim odelima, sa rukavicama na rukama i kacigom na glavi. I pored velike slave, članovi Daft Punk-a vrlo retko daju intervjue.

Povezane vesti - "RAZOČARAN SAM": Elton Džon izgubio glas i na ivici suza napustio koncert

Sia

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/WAEL HAMZEH

Australijska pevačica Sia privlači pažnju publike svojom originalnom muzikom i tekstovima, ali i pored velike slave, ona preferira da na nastupima pokrije svoje lice perikom sa dugačkim šiškama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/WAEL HAMZEH

Ona je donela ovu odluku sa ciljem da sačuva svoju privatnost i omogući sebi slobodu da ide gde god hoće s kim god hoće, a da ne mora da strahuje da će je neko slikati i podeliti te slike sa drugima.

Slipknot

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/Javier Cebollada

Slipknot je hevi metal bend koji je 1995. osnovan u Americi. Oni svoj uspeh ne duguju samo kvalitetnim albumima i energičnim živim nastupima, već i odluci da uvek nose horor maske. Članovi benda su izabrali svoje jedinstvene maske, koje su tokom godina povremeno modifikovali.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Facebook

Claptone

Dugo se verovalo da je Claptone ime jednog nemačkog DJ-a, specijalizovanog za house i tech-house žanrove elektronske muzike. Kada je, međutim, primećeno da je ovaj DJ imao dva nastupa u različitim gradovima u isto vreme, otkriveno je da se iza ovog imena krije dvojac, što je kasnije i potvrđeno. Oni se inače uvek pojavuljuju u javnosti sa zlatnom maskom sa velikim kljunom, kakva se može videti na karnevalu u Veneciji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve