Scena
09.04.2020. 20:11
R. E. / CNN

"MUZIKA ZA NADU": Bočeli nastupa za Uskrs u praznoj Duomo katedrali

w_55086025.jpg
Izvor: ANSA / CLAUDIO PERI

Poput većine crkava, milanska katedrala Duomo biće ovog Uskrsa zatvorena za javnost zbog korona virusa. Međutim, njome će odjekivati glas čuvenog operskog pevača Andree Bočelija, koji će tamo nastupiti bez publike, prenosi CNN.

Koncert će biti održan u nedelju, 12. aprila, na katolički Uskrs, sa prenosom uživo od 19h na pevačevom YouTube kanalu. Koncert pod nazivom Bočeli: Muzika za nadu, uključivaće poznata dela Ave Maria i Sancta Maria, između ostalih. Jedina muzička pratnja pevaču biće orguljaš ove katedrale Emanuele Vianeli. Bočeli će nastupiti potpuno besplatno, na poziv gradonačelnika Milana, i to će biti poklon za sve one pogođene ovom pandemijom, ne samo u Italiji, već i u celom svetu.

Gradonačelnik Milana je izjavio da će Uskrs ove godine biti drugačiji za sve i da će nam nedostajati uobičajeni mir i zadovoljstvo koje on donosi. Iz tog razloga, veruje da će Bočelijev glas biti jedan veliki zagrljaj koji će zagrejati srca svih onih koji budu pratili nastup. Sam Bočeli je izjavio da se nada da će koncert zbližiti sve, bez obzira na veroispovest.

 EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Pored ovog nastupa, Bočeli je putem svoje fondacije skupio već više od 130 hiljada evra za pomoć bolnicama u Italiji. Osim toga, on će biti i jedan od izvođača koji će nastupiti na humanitarnom koncertu pod nazivom Jedan svet: Zajedno kod kuće 18. aprila. U pitanju je događaj koji će voditi Lejdi Gaga, Džimi Falon, Džimi Kimel i Stiven Kolber, a između ostalih nastupiće Alanis Moriset, Bili Ajliš, Kris Martin, Edi Veder, Elton Džon i Džon Ledžend.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve