Scena
15.04.2024. 04:00
R. E.

Ovo sigurno niste znali

Najčudnija teorija o "Titaniku"

Titanik
Izvor: Shutterstock

Pored toga što je jedan od najgledanijih filmova svih vremena, "Titanik" je i priča koja nam je zauvek osvojila srca. Kada se danas spomenu Rouz i Džek, to budi gotovo iste emocije kao kada se priča o Romeu i Juliji.

Na današnji dan 1998. godine, ova epska drama je postala prvi film u istoriji koji je ostvario prihod od milijardu dolara. Dvanaest godina je nosio titulu najprofitabilnijeg filma ikada, dok ga "Avatar" nije skinuo sa trona

Malo je toga što nije već ispričano o ovom kultnom filmu, ali jedna teorija će vas verovatno iznenaditi.

Naime, jedan korisnik je na svom Facebook profilu objavio razloge zašto misli da je Džek Doson, zapravo putnik kroz vreme koji je došao iz budućnosti da bi sprečio Rouz da izvrši samoubistvo u sceni kada ona preskoči ogradu.

Iako Džejms Kameron svakako nije imao na umu ovako nešto kada je pisao scenario, u filmu ima nekih nedoslednosti koje idu u korist ovoj teoriji.

Prvi primer koji se navodi u pomenutom postu na Facebooku je činjenica da Džek mora da se kocka da bi dobio kartu za brod. To radi, navodno, zbog toga što kod sebe ima samo novac iz budućnosti, a ne novčanice koje su se koristile 1912. godine, kada je Titanik potonuo.

Takođe, Džek spominje da je pecao na jezeru Visota u Viskonsinu, inače veštačkom jezeru koje je napravljeno pet godina nakon što je Titanik potonuo. Zatim, u jednoj sceni govori Rouz da će je voditi na rolerkoster na pristaništu u Santa Moniki, koji nije postojao pre 1916. godine.

Još jedna nedoslednost u scenariju je činjenica da Džekova odeća i frizura veoma liče na stil kakav se pojavio tek 1930-ih i 1940-ih godina. Čak je i model ruksaka koji nosi postao popularan tek 20 godina kasnije, a marka cigareta koje puši se pojavila tek četrdesetih godina dvadesetog veka.

Ovde priča dobija još čudniju dimenziju. Drugi korisnik koji se nadovezao na Facebook post, povezuje teoriju sa još jednim filmom Džejmsa Kamerona - "Terminatorom". 

Naime, Rouz je morala da preživi potonuće Titanika jer je ona zapravo prabaka Džona Konora, koji je je prema scenariju "Terminatora", spasilac čovečanstva.

Šta mislite o ovoj teoriji? Pišite nam u komentarima...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve