NAJJAČI UDARAC: Met otkazao nastup Domingu, zbog optužbi za zlostavljanje žena

NAJJAČI UDARAC: Met otkazao nastup Domingu, zbog optužbi za zlostavljanje žena

Shutterstock


Jedan od najvećih operskih pevača današnjice Plasido Domingo neće više nastupati u Metropolitenu u Njujorku, posle optužbi nekoliko žena za navodno seksualno uznemiravanje.

Domingo (78), vodeći svetski tenor, trebalo je da nastupi večeras u Metropoplitenu u “Magbetu”.

Kako prenosi Rojters, i on kao i Metropoliten saopštili su da Domingo više neće nastupati u toj, jednoj od najvećih operskih kuća u svetu.

“Metropoliten opera potvrđuje da se Plasido Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u Metu. Met i gospodin Domingo složili su se da on treba da odstupi”, kaže se u saopštenju Opere.

Povezane vesti – Otkazani koncerti Plasida Dominga

Više od 30 pevača, igrača, muzičara, učitelja pevanja i drugih zaposlenih u operskim kućama potvrdili su poslednjih nedelja da su bili svedoci njegovog neadekvatnog ponašanja prema ženama u poslednje tri decenije.

Domingo (78) u saopštenju za javnost naveo je da, iako oštro odbacuje optužbe, ipak smatra da bi njegovo pojavljivanje u ovoj produkciji “Magbeta” odvratilo pažnju od teškog rada njegovih kolega i na sceni i iza nje, i zahvalio upravi Meta što je uslišila njegov zahtev da se povuče.

Nekoliko američkih opera i orkestara otkazalo je do sada nastupe Dominga, inače umetničkog direktora opere u Los Anđelesu, ali odluka Metropolitena predstavlja do sada najjači udarac pevaču.

Rojters podseća da su stotine žena javno optužile moćne ljude u biznisu, politici, medijima, sportu, umetničkim krugovima i zabavnoj industriji za seksualno maltretiranje i zlostavljanje od oktobra 2017., zahvaljujući pokretu #MeToo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar