Scena
05.10.2023. 20:35
Beta

Napad tokom probe

Glumci odbili da igraju predstavu, uprava SNP ih podržala

srpsko narodno pozorište
Izvor: Shutterstock

Upravni odbor i Uprava Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada su saopštili da podržavaju zaposlene pošto su glumci u sredu uveče odbili da igraju predstavu jer je tokom probe nepoznata osoba fizički napala jednog glumca SNP čije ime nije objavljeno.

Uoči predstave "Poslednji balkanski vampir" glumački ansambl je u sredu uveče pročitao pred publikom proglas u kojem je naveo da neće igrati predstavu u znak protesta zbog fizičkog napada nepoznate osobe na jednog glumca tokom probe te predstave.

Glumci su ocenili da je to nastavak napada na njihovu profesiju posle uvreda koje su glumcima stizale i iz Skupštine Srbije.

"Upravni odbor i Uprava SNP u potpunosti podržavaju zaposlene u njihovom zahtevu za obezbeđivanje lične sigurnosti i nesmetanog obavljanja umetničke delatnosti i osuđuju svaki vid nasilja sada raširenog u društvu", navedeno je u saopštenju Upravnog odbora i Uprave SNP.

Uprava kaže da su nadležni organi "pristupili radnjama" u vezi s napadom, a od "menadžmenta SNP se zahteva da organizuje nesmetan i bezbedan proces rada".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dragan Bjelogrlić poslao poruku Maji Gojković
Dragan Bjelogrlić

"Šta čekate"

12.06.2023. 14:36

Dragan Bjelogrlić poslao poruku Maji Gojković

Glumac Dragan Bjelogrlić zatražio je danas od ministarke kulture Maje Gojković da reaguje povodom niza napada kojima su izloženi glumci koji idu na proteste "Srbija protiv nasilja" ili ih podržavaju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
02.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve