Scena
29.10.2019. 19:28
R. E. / Guardian

"NE ZA*EBAVAJTE SE SA NAMA" Netlfiks na meti režisera zbog nove opcije

netflix.jpg

Netfliks se opet našao na meti kritika, ali ovoga puta režisera i producenata zbog odluke da svojim pretplatnicima ponudi opciju koja omogućava da sadržaj gledaju ubrzano ili usporeno. Prvo u test verziji, naravno.

Striming platforma potvrdila je da testira novu opciju koja omogućava da se filmovi i serije na smartfonu gledaju različitim tempom, piše Gardijan.

foto: Shutterstock foto: Shutterstock

Jedan od režisera Netfliksove serije "Love" na Tviteru je napisao:

"Ne terajte me da zovem svakog reditelja na planeti da bismo vam se suprotstavili. Uštedite mi vreme. Pobediću, ali će mi trebati mnogo vremena. Ne za*ebavajte se sa našim tajmingom. Dajemo vam lepe stvari. Ostavite ih onako kako treba da se gledaju."

Bilo je i sličnih komentara, poput: "Još jedna spektakularno loša ideja", "sve se očigledno prilagođava onima koji su lenji i nemaju ukusa". Neki su takođe istakli da bi ova opcija praktično značila da Netfliks u potpunosti preuzima kontrolu nad nečijom umetnošću i uništava je.

Netfliks je već naišao na slične reakcije kada je uveo opciju da se preskoči uvodna špica.

Od regularne brzine 0.5x, sada se sadržaj može gledati ili slušati brzinom do 1.5x, a ova opcija najpre je namenjena pratiocima podkastova pošto im omogućava da epizode preslušavaju brže.

Kompanija ističe da uvek eksperimentiše sa novim načinima koji će korisnicima olakšati korišćenje platforme, ali i da postoji mogućnost da ova opcija ne postane trajni dodatak.

https://www.youtube.com/watch?v=1Expe7hf6MU

Povezane vesti - SKORSEZEOV BLOKBASTER: Gangsterski film s De Nirom, Al Paćinom, Pešijem…

Na platformi će uskoro biti dostupan i najduži film u produkciji Netfliksa dosad, dugo očekivani "The Irishman" Martina Skorsezea u trajanju od 210 minuta, a Veniti fer ističe da će uz novu opciju biti moguće pogledati ga za manje od tri sata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
19.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve