Scena
25.12.2021. 20:46

Nova izložba u Beogradu

Nele Karajlić opet “predviđa budućnost” (VIDEO, FOTO)

nele karajlić
Izvor: Ekspres

Kada Beograd dobije novu galeriju, to je uvek lepa i dobra vest. Ali kada se osim slika ta ista nova galerija bavi i humanitarnim akcijama, a uz to promoviše mlade slikare, kao i muzičare, onda je to vest dana.

Baš takvu jednu vest saznali smo ove subote u Beogradu.

“Pošto za mene govore da mogu da predvidim budućnost, s obzirom na sadržaj koji je emitovan u TV serijalu ‘Top lista nadrealista’, sada mogu da kažem da će se budući mladi jednom hvaliti time kako su njihove babe i dede uživo imale priliku da vide slike Damjana Kovačevića i slušaju Nemanju Crnatovića na samo dva metra udaljenosti. Sve ostalo je istorija, koju ja takođe već znam”, rekao je Nele Karajlić prilikom predstavljanja izložbe slika Damjana Kovačevića u galeriji “Sanjaj”, koju vodi zajedno sa svojom suprugom Sanjom Bjelanović Janković.

Naime, istovremeno sa uživanjem u slikama, publika je slušala predivan tenor Nemanje Crnatovića, kojeg je Nele Karajlić najavio kao “Bočeli iz Žarkova”, a potom je pevao i Vlada Lalić, slikar i muzičar.

I to nije bilo jedino iznenađenje u galeriji "Sanjaj", koja se nalazi u Dositejevoj ulici broj 11, u Beogradu. 

Posetioci su bili zamoljeni da pošalju SMS na broj 1733 i time učestvuju u prikupljanju novčane pomoći za desetogodišnjeg dečaka Pavla. Takođe, novac od prodaje slike koju je poklonio umetnik Marko Kusmuk, biće doniran.

"Prva izložba u galeriji 'Sanjaj' je bila grupna i imala je naziv 'Tragači snova', kada su trojica mladih umetnika Marko Kusmuk, Damjan Kovačević i Vladimir Lalić prikazali svoja dela. Sada ćemo ih predstaviti samostalno. Damjan Kovačević je prvi. Ideja mi je da te slikare prikažem i van Beograda, tako da ćemo u martu prirediti njihovu izložbu u Banjaluci, a u maju u Novom Sadu. Osim toga, u našoj galeriji ćemo organizovati i edukacije, vođene izložbe, ali i mini koncerte, poput ovog danas", rekla je za "Ekspres" Sanja Bjelanović Janković. 

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nele Karajlić i Stefan Milenković su nešto eksperimentisali...
nele karajlić, 9. 9. 2021.

Koncert na Tašu

12.09.2021. 07:05

Nele Karajlić i Stefan Milenković su nešto eksperimentisali...

Stefan Milenković i Nele Karajlić će 21. juna, na Svetski dan muzike, predstaviti publici na stadionu "Tašmajdan" svoj zajednički autorski projekat "Rock El Clasico".
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve