NEZAPAMĆEN SKANDAL: Lazara Ristovskog namerno “isekli” na HRT-u!

NEZAPAMĆEN SKANDAL: Lazara Ristovskog namerno “isekli” na HRT-u!

Screenshot: Youtube


Srpskom glumcu Lazaru Ristovskom, koji tumači glavnu ulogu u hrvatskom filmu “S one strane”, nije bilo dozvoljeno da uoči premijere govori za hrvatsku državnu televiziju, a odluku uredništva kulturna javnost ocenila je kao skandaloznu.

– Nijedna ozbiljna televizija to ne bi uradila – rekao je Zrinko Ogresta, režiser filma “S one strane”, komentarišući odluku HRT-a da u nedelju uveče izostavi Ristovskog, glavnoga glumca i koproducenta, iz direktnog uključenja u Dnevnik, uoči hrvatske premijere u Splitu.

Posle splitske premijere ostao je loš osećaj među filmskom ekipom. Kako piše Slobodna Dalmacija, HRT-ova reporterka se javila iz Splita u društvu Ogreste i Ksenije Marinković, koja tumači glavnu žensku ulogu, dok je gost iz Srbije, iako je bio voljan da govori, ostao van kadra.

Skandalozni potez hrvatskog javnog servisa verovatno bi prošao nezapaženo da se Ogresta nije javno izvinio Ristovskom pred punom bioskopskom dvoranom posle projekcije filma.

HRT je svoju odluku obrazložio trajanjem Dnevnika.

– Hrvatska radiotelevizija smatra kako su dva sagovornika u spomenutomu javljanju bila dovoljna i da će gospodin Ristovski svakako imati priliku da bude sagovornik o navedenoj temi u narednim emisijama – saopštili su sa ove televizije i dodali da su kasnije tražili izjavu od srpskog glumca, ali da on nije želeo da govori za HRT.

Ristovski je povodom ovog slučaja za Slobodnu Dalmaciju rekao da se smatra lošim sagovornikom kad su u pitanju ekscesi i afere.

– Možda je gest HRT-a bio nameran, a možda samo propust. U oba slučaja krivica ide na njihovu adresu. Mene publika u Hrvatskoj voli i poštuje moj rad, što je i u Splitu pokazala dočekavši me ovacijama. Verujem da će tako biti i u Zagrebu. Ja sam čovek koji širi dobru energiju i pokušavam da nađem opravdanje za ljudske postupke – rekao je Ristovski.

(Tportal/Slobodna Dalmacija)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar