NIK KEJV I “RED RIGHT HAND”: Pesme koje su obeležile Peaky Blinderse

NIK KEJV I “RED RIGHT HAND”: Pesme koje su obeležile Peaky Blinderse

IMBD


Loši momci iz Birmingema su se konačno vratili na male ekrane.

Peaky Blinders, istorijska, krimi serija koju potpisuje BBC, još prvi put je oduševila svet pre šest godina. Sa tim je nastavila iznova iz sezone u sezonu, a dugočekivana, peta sezona, emitovana je nedavno.

Priča o ratu, kriminalu, porodici, pustim ulicama Birmingema kojima suvereno koračaju braća Šelbi, uvukla se pod kožu fanovima širom sveta. Međutim, ono što ovu seriju takođe ističe i po čemu je prepoznatljiva jeste sjajna muzika koja je prati.

Kada čujete prodoran glas Nik Kejva i braću Šelbi u kadru ne možete da promenite kanal. U nastavku vas podsećamo na neke od pesama koje su obeležile prethodne četiri sezone.

THE RACONTEURS – Broken Boy Soldier

Dramatična numera se ovde pojavljuje u ništa manje dramatičnoj sceni kada inspektor Kembl (Campbell) naredi raciju skladišta Šelbi (Shelby) kompanije u potrazi za ukradenim oružjem.

JOHNNY CASH – Danny Boy 

Pesma koja prati scenu u kojoj će Tomi Šelbi pucati u čoveka po naređenju Irske republikanske armije (IRA).

TOM WAITS – Time

Scena u kojoj Artur Šelbi, utučen zbog očeve izdaje, odlučuje da sebi oduzme život… Dramatična scena propraćena sjajnom muzikom. Prava umetnost.

NICK CAVE – Tupelo

 

 

Setimo se samo scene u kojoj Tomi Šelbi željan osvete zbog smrti supruge izgovara sledeću rečenicu:

“Držaću te u životu dok ne svane. I neću zadati poslednji rez dok obojica ne čujemo crne kosove kako pevaju napolju. To je predivan zvuk… koji moja žena nikada više neće čuti”.

LEONARD COHEN – You Want It Darker

Između ostalog zbog ovakve genijalnosti volimo Peaky Blinderse. Kreatori serije uvlače Koena sa svojom numerom u trenutku mračne, senzualne scene seksa između Tomija i Tatjane Petrovne… Ona ga davi i dovodi ga na granicu smrti.

NICK CAVE – Red Right Hand 

Da li je potrebno bilo šta napisati napisati? Definitivno pesma koja je obeležila seriju i braću Šelbi. Muzika Nik Kejva je definitivno stub ove serije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar