NJIH VREDI POSLUŠATI: Pevači čija će muzika doneti osećaj Italije u vaš dom

NJIH VREDI POSLUŠATI: Pevači čija će muzika doneti osećaj Italije u vaš dom


Ima nešto neobjašnjivo u toj Italiji. Nešto što nas, kada je jednom posetimo, stalno tera da joj se vraćamo. Pored sjajne hrane koja je pokorila svet, istorijskih znamenitosti o kojima želimo da znamo sve, prelepih žena i prepoznatljivog italijanskog stila i šarma teško je reći po čemu je Italija specifična. Zapravo u tome je njena najveća lepota. Kombinacijom svega nabrojanog dobijamo osećaj koji imamo samo kada smo tamo.

Ono po čemu je Italija takođe prepoznatljiva jeste njena muzika. Da li je to zbog melodičnosti jezika koji se uvlači pod kožu na prvo slušanje ili zbog njihovog talenta, nije ni važno. Bitno je da prija ušima.

I dok čekate novo putovanje po Apeninskom poluostrvu za vas izdvajamo neke od najboljih italijanskih pop izvođača. Prigušite svetlo, otvorite bocu vina pustite muziku i zamišljajte kako se šetate ulicama Milana, Rima, Venecije…

shutterstock_386883856

Adriano Celentano ili italijanski Elvis Prisli jedan je od pevača čija je karijera najdugovečnija u Italiji. Nadimak “italijanski Elvis Prisli” dobio je zbog svoje opčinjenosti Elvisom koja je išla toliko daleko da je vrteo kukovima i plesao kao on. Prodao je milione ploča, pojavio se u bezbroj TV emisija i brojnim filmova. Pored toga što je pevač Adriano je i tekstopisac, bio je voditelj, glumac, komičar…

Umberto Tozzi jedan od najpoznatijih Italijanskih pop pevača i jedan od onih koji spada u “staru gardu” ali čije se pesme i danas jako slušaju. Obeležio ga je kopozitorski debi sa pesmom “Un corpo, un’anima”, ali pesma koja je defititivno obeležila njegovu karijeru jeste “Ti amo”. Pesma je dostigla toliku popularnost da se sedam meseci nalazila na vrhu italijanskih top listi. Pored “Ti amo” njegova najpopularnija pesma je sigurno Gloria.

Anna Tatangelo je popularnost stekla postavši najmlađa dobitnica nagrade na Festivalu u Sanremu, davne 2002. godine. Od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom. Verovatno je najpoznatija po “Un nuovo bacio” sa Luiđijem D’Alesijom, sa kojim je tada započela ljubavnu vezu.

Eros Ramazzotti, sigurno spada u top pet najpopularnijih Italijanskih pevača, možda i šire. Pevač i tekstopisac rano je zapšočeo karijeru nakon što se iz predgrađa Rima preselio u Milano. Davne 1984. godine osvojio je nagradu “Novi glas”, nakon čega je postao popularniji. Tokom karijere snimio je nekoliko sjajnih dueta od kojih svakako treba izdvojiti onaj sa Šer i Tinom Tarner.

Lorenzo Cherubini, poznatiji kao Jovanotti svoju muzičku karijeru je gradio na mešavini ritma hip-hopa, repa i diska. Međutim, od tog stila je kasnije odustao. Kako se njegovo muzičko opredeljenje menjalo, tako su se menjali i njegovi tekstovi koji su sve više bili filozofski, religijski, ali i politički…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar