Nominacija za “Proleće na poslednjem jezeru” na festivalu Prix Europa

Nominacija za “Proleće na poslednjem jezeru” na festivalu Prix Europa


Televizijski film u produkciji Radio-televizije Srbije Proleće na poslednjem jezeru, u režiji Filipa Čolovića, a po scenariju Vuleta Žurića, nominovan je za nagradu u kategoriji TV filmova na prestižnom festivalu Prix Europa.

IMG_5444

Ove godine, u predselekciji prijavljeno je čak 642 programa od strane 263 organizacije, a film Proleće na poslednjem jezeru našao se među odabranim igranim sadržajima koji konkurišu za nagrade na festivalu koji će se održati od 18. do 25. oktobra.

Povezane vestiINTERVJU FILIP ČOLOVIĆ: Ne vidimo umetnost zbog površnosti

Prix Europa osnovan je 1987. godine, sa ciljem da promoviše evropske kulturne vrednosti. Tokom godina postao je jedan od vodećih televizijskih festivala, u okviru kog se dodeljuju nagrade kako za igrane, tako i dokumentarne televizijske forme.

IMG_7067 - Copy

Istorijska drama Proleće na poslednjem jezeru, smeštena u godine na početku Drugog svetskog rata, istražuje neizvesnu sudbinu jugoslovenskih diplomata deportovanih, iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, u hotel na obali Bodenskog jezera. Među njima, u ovom hotelu našao se i naš veliki pisac – Ivo Andić, u to vreme veleposlanik jugoslovenskog diplomatskog predstavništva u Berlinu.

Povezane vestiOLGA ODANOVIĆ, GLUMICA: Kultura nas određuje, ali joj nismo dorasli

Glumac Tihomir Stanić ponovo se našao u ulozi velikog književnika Ive Andrića, a pored njega glumačku ekipu čine i Marija Vicković, Dragan Petrović, Olga Odanović, Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija, Boris Komnenić, Nataša Tapušković, Aleksandar Ristoski, Nebojša Milovanović, Branislav Trifunović, Katarina Marković, Radomir Nikolić, Jovan Jovanović, Saša Đurašević, Dragan Vučelić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar