“NOVA EJMI VAJNHAUS” Soul diva Sharon Kovacs dolazi u Beograd

“NOVA EJMI VAJNHAUS” Soul diva Sharon Kovacs dolazi u Beograd

EPA/ZOLTAN BALOGH HUNGARY OUT


Sharon Kovacs, holandska soul diva, koju svetski mediji predstavljaju kao “novu Ejmi Vajnhaus” održaće dva koncerta 7. i 8. marta u klubu Bitefartcafe u okviru muzičkog projekta Musicology Barcaffe Sešions.

U razgovoru sa organizatorim koncerta Kovacs je kazala da joj je drago zbog poređenja sa legendarnom Ejmi Vajnhaus, koja je zadivila svet.

“Ejmi je imala dublji glas što je slučaj i kod mene. Svoju muziku je koristila da se izrazi i prikaže baš onakvom kakva je bila. Umela je takođe da bude mračna. Jeste me inspirisala, ali veći deo svoje inspiracije pronašla sam u pevačicama starije generacije kao što su Eta Džejms, Ela Ficdžerald, Bili Holidej, Dženis Džoplin… Ono što te inspiriše, to nosiš sa sobom”, kazala je ona.

Nakon veoma zapaženog singla “My Love” Kovacs je izdala dva albuma “Shades of Black” i “Cheap Smell”.

Kako kaže, “Shades of Black” je bio njen prvi album koji je nastao u jednom mračnom periodu.

“Sada kada vratim film verujem da sam potpuno odrasla uz njega. Drugi album “Cheap Smell” nastao je takođe u teškom periodu. Rastala sam se sa svojim producentom, a i ceo moj bend je otišao sa njim. Stvarajući ovaj album borila sam se sa depresijom i pokušavala da pronađem svoj put. Verujem da će sledeći album biti više nalik prvom, obojen nekom melanholijom…” kazala je Kovacs.

Autentičnost na sceni koju joj mnogi pripisuju Kovacs smatra privilegijom i srećom u muzici.

“Uvek se držim onoga što me čini srećnom, bilo da je reč o onome što radim ili o tome kako izgledam. Važno mi je da uživam u estetici onoga što nudim ljudima na sceni. Možda je to autentičnost? Odvojiš se od drugih radeći ono što je blisko tvom biću. Ukoliko to ne radim ja prosto nisam srećna”, kaže Kovacs.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar