Scena
15.09.2019. 14:06
Vijesti

NOVI PREDNASTAVAK IGRE PRESTOLA: Očekuje nas priča o porodici Targerijan

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Još jedan prednastavak popularne serije u HBO produkciji "Igra prestola", prema pisanju sajtova Deadine i The Hollywood Reporter, već je u pripremnoj fazi, za istu televiziju i produkcijsku kuću.

Prema prvim, još uvek nepotvrđenim informacijama, priča će se odvijati 300 godina prije orginalne "Igri prestola", a fokusiraće se na nastanak i utvrđivanje moći kuće Targarijan, pišu Vijesti.

Scenario koji potpisuje Rajan Kondal, zasnovan je na knjizi "Vatra i krv" autora Džordža R. R. Martina i njegovoj istoriji dinastije Targarijen.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/NINA PROMMER

Za produkciju će osim Kondala biti zadužen i Martin, koji stoji iza serijala knjiga "Pjesma leda i vatre" po kojoj je snimljena serija "Igra prijestola" koja je proteklih godina dominirala kada su u pitanju projekti za "male ekrane".

Prema izveštavanju pomenutih medija, pilot epizoda je veoma blizu završnoj fazi.

Povezane vesti - DŽORDŽ MARTIN: Igra prestola nije bila dobra po mene

Martin već duže vreme nagoveštava da bi se mogao snimiti prednastavak "Igre prijestola" koji će se fokusirati na porodicu Targarijan, tačnije otkako je HBO kompanija potvrdila da će sa njim raditi nekoliko prednastavaka još 2017. godine.

Osim ovog serijala, najavljeno je još pet koji će se takođe zadržati u svetu Vesterosa, izmišljenog kontinenta na kojem su smešteni likovi Martina.

Na jednom od njih angažovan je Brajan Kogman, bivši izvršni producent "Igre prijestola" koji je još u aprilu najavio novi projekat iz tog sveta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: IMBD

Za još jedan projekat zadužena je Džejn Goldman koja će se pozabaviti serijalom čiji je radni naziv "Age of Heroes", a za koju se, takođe, već radi na pilot epizodi. U ovom projektu su već izabrani glumci, pa će jednu od uloga tumačiti Naomi Vots, a pojaviće se i veliki broj glumaca koji su igrali likove porodice Stark. ​Ipak, u ovoj seriji neće biti mesta za Lanistere.

Povezane vesti - JAPANSKA VERZIJA IGRE PRESTOLA: Stiže nam priča o legendarnim samurajima

U međuvremenu, fanovi čekaju prvi najavljeni projekat čija će se radnja takođe odvijati stotinama godina prije "Igre prijestola", a koji će otkriti ko su Deca šume, te kako su nastali Bijeli hodači i Noćni kralj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve