Scena
26.04.2022. 09:50
R.E.

Saopštenje

Oglasio se RTS o Konstrakti i "slovu Z" (FOTO)

1
Izvor: Beta / EXIT FESTIVAL / Kosta Djurakovic

Povodom komentara na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije - Konstrakte, podseća na slovo Z i da se to može tumačiti kao podrška ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini, oglasio se RTS čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo 'Z', ujedno 'predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini'.

Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu.

Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje.  Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.

Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Konstrakta i Patrijarh razmenili poklone
KONSTRAKTA

Zanimljivo

21.04.2022. 14:43

Konstrakta i Patrijarh razmenili poklone

Predstavnica Srbije na Evroviziji Ana Đurić Konstrakta i patrijarh srpske pravoslavne crkve Profirije, sastali su se ovog četvrtka u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve