Scena
20.04.2019. 19:50
N. G./Aladin

OPUŠTANJE UZ KOKICE Ove filmove treba da pogledate za vikend

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Spremite kokice i opustite se uz neki od sledećih filmova koji se ovog vikenda daju na TV-u.

Dobro došli mister Čens (CINEMANIA, subota, 21 h) - Žanr: Komedija; Godina: 1979; Trajanje: 130min

Šta može da se dogodi američkoj javnosti ako dobije vođu kakvog zaslužuje? Piter Selers igra prostodušnog i nepismenog baštovana koji završava kao najuticajniji čovek u Vašingtonu, samo zato što se, eto, našao tamo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Osetljiv i pritupi Čens održava baštu na raskošnom imanju i ne zna ništa o spoljnom svetu osim onoga što vidi na televiziji. Tada ga udara limuzina i sve se menja.
Uzdignut do statusa zvezde, zahvaljujući bogatom putniku limuzine, Evi Rand, Čens šarmira sve, uključujući i predsednika SAD. Mogu li jednostavne, ali mudre baštovanske metafore da reše kompleksne probleme nacije? Čens pomaže da mir procveta u ovoj komičnoj, upozoravajućoj bajci o moći jednostavnosti.

Trinaest ubica (PINK 2, subota, 00:10) Žanr: Drama/Akcija/Avantura; Godina: 2010; Trajanje: 141min

Japan, 1844. godine. Vreme samuraja polako prolazi. Sadistički raspoložen mladi gospodar Naritsugu Matsudaira koristi svoje političke veze i moć kako bi zlostavljao običan svet. Vlada shvata da će stvari samo biti još gore ako mladi gospodar uspe da prigrabi još vlasti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Zabrinuti, oni u tajnosti angažuju trinaest najboljih samuraja koji dobijaju zadatak da ubiju zlog Matsudairu. Ali, stići do gospodara nije nimalo lako, jer se on svuda ide okružen legijom neustrašivih telohranitelja. Kada vođa trinaest ubica shvati da bi ova vojska telohranitelja ipak uspela da savlada njegovu četu, on smišlja zamku koja će njemu i njegovim ljudima dati neophodnu prednost…

A onda njih trinaestorica treba samo da sačekaju da žrtva zagrize mamac. Osuđeni su na slavu! Osuđeni su na smrt!

Ekvilibrijum (HBO2, nedelja, 01:05) Žanr: Drama/Akcija; Godina:2002; Trajanje: 107min

Stanovništvo je desetkovano zahvaljujući još jednom ratu. Novu naciju, Libriju, vodi veliki vođa - Otac. Uveren da ljudska osećanja i kreativnost upropaštavaju ljudsko društvo, Otac donosi odredbu po kojoj su zabranjeni izražavanje emocija i stvaralaštvo na polju umetnosti. Kazna za prekršioce je smrt.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Sve se menja kada Džon Preston, elitni policajac koji kažnjava neposlušne građane, slučajno zaboravi da popije lek koji kontroliše nivo emocija. Džon se, po prvi put, suočava sa sopstvenim osećanjima, i saznaje da postoji čitav jedan svet za koji nije znao.

Grad greha (CINEMAX, nedelja, 00:10) Žanr: Triler/Kriminalistički; Godina: 2005; Trajanje: 124min

Neustrašivi siledžija Marv, očajnički pokušava da pronađe ubice prostitutke sa kojom je proveo noć. On obilazi najopasnije, najmračnije delove grada, za neke od njih nije znao ni da postoje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Iste delove grada vrlo dobro poznaje Dvajt, fotograf koji je u savezu sa Gejl predvodnicom prostitutki, koja se nemilosrdno obračunava sa uljezima.

Dvajt je u nevolji zbog sukoba sa korumpiranim policajcem. Tu je i Hartigan, bivši policajac sa bolesnim srcem, kome se život menja, jer je od smrti spasio jednu devojčicu...

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
20°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve