ORANJE MARKA KRALJEVIĆA: Storiteling u srpskoj narodnoj poeziji

ORANJE MARKA KRALJEVIĆA: Storiteling u srpskoj narodnoj poeziji


U Galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda (Knez Mihailova 6 / -1) u četvrtak 13. februara sa početkom u 20.00 časova održaće se program književno trbinske redakcije pod nazivom “Oranje Marka Kraljevića” Storiteling u srpskoj narodnoj poeziji.

Da li je “Oranje” srednjevekovni stendap i da li je Marko Kraljević neiskorišćeni srpski brend na međunarodnoj sceni? Zašto je Margerit Jursenar posvetila pripovetku baš ovom srpskom junaku?

Moderator događaja će biti glumac Goran Jevtić, a gost reditelj Milutin Petrović.

Programski ciklus čija je tema veština pripovedanja kroz analizu pet pesama iz srpske (usmene) narodne književnosti, uz moderaciju i interpretaciju Gorana Jevtića i razgovor sa stručnjacima storitelinga (teoretičari, reditelji, pisci, filosofi), pokušaće ( u interakciji sa publikom) da odgovori na pitanje: Šta je to što čini dobru priču?

U saradnji sa Remont – nezavisnom umetničkom asocijacijom u okviru tribine “Oranje Marka Kraljevića- storiteling u srpskoj narodnoj poeziji” biće prikazan i video rad “Oranje Marka Kraljevića” Saše Markovića Mikroba, MIXUPa i Aleksandra Vasiljevića iz 2004. godine.  Saša Marković Mikrob ( 1959- 2010)  je jedan od najznačajnijih predstavnika srpske alternativne i savremene umetničke scene.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar