OTIMANJE OKO IMOVINE Udovica i deca Džonija Holideja na sudu zbog testamenta

OTIMANJE OKO IMOVINE Udovica i deca Džonija Holideja na sudu zbog testamenta


Francuski sud ocenio je da može da reši spor oko nasledstva pokojnog francuskog muzičara Džonija Holideja čemu se protivi njegova udovica Letisija, koja je najavila žalbu na odluku. Ta odluka predstavlja važnu pobedu za biološku decu muzičara koji traže svoj deo nasledstva, jer prema testamentu napisanom u SAD sva imovina pripada supruzi Letisiji.

“Žan-Filip Leo Smet (Džoni Holidej) je obično boravio u Francuskoj, a ne u SAD”, ocenio je sud u Nanteru kod Pariza.

Biološka deca francuskog pevača odlučila su u februaru 2018. godine da ospore očev testament. Ćerka Lora Smet najavila je tada sudski spor nakon otvaranja testamenta u kojem se navodi da cela imovina i autorska prava na njegovu muziku idu supruzi Letisiji, prema zakonu u Kaliforniji, gde je pevač živeo poslednjih godina i gde je sastavio testament.

Lora Smet ima pravo na tužbu, jer prema francuskom zakonu polaže pravo na deo nasledstva kao biološko dete. Njoj se pridružio polubrat David Holidej, takođe biološki sin muzičara. Lora Smet i David Holidej su poznate ličnosti u Francuskoj, Lora je glumica, a David je pevač.

Prema navodima testamenta, u slučaju smrti Letisije svu imovinu nasleđuju njihove dve usvojene ćerke, Žad i Džoj.

Holidej (74), kojem je organizovana velika komemoracija na kojoj je prisustvovao i govorio francuski predsednik Emanuel Makron, sahranjen je po sopstvenoj želji na ostrvu Sveti Vartolomej na Malim Antilima, gde je imao imanje.

Muzičar, koji je važio za francuskog Elvisa Prislija, izdao je oko 50 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka. Holidej je bio pet puta u braku. Sina Davida rođenog 1966. dobio je u braku s pevačicom Silvi Vartan, a Loru rođenu 1983. u braku s glumicom Natali Baj.

Holidej i Letisija imaju dve ćerke usvojene iz Vijetnama, a u braku su bili oko 20 godina. Sudski spor oko njegovog nasledstva pomno prate francuski mediji, a društvene mreže obiluju komentarima i kritikama na račun obe strane.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar