OTKRIVENA TAJNA: Zašto Strip i Hofman nisu radili posle “Kramera”

OTKRIVENA TAJNA: Zašto Strip i Hofman nisu radili posle “Kramera”


Hofman navodno nije štedio sredstva, na snimanju Oskarom nagrađenog filma, iz 1978. godine, da bi iz Meril izvukao emocije potrebne za ulogu pa je bilo i šamara

Nova biografija Meril Strip “Her Again: Becoming Meryl Streep” koju izdaje Veniti fer otkriva nepoznate momente sa snimanja Oskarom nagrađenog filma “Kramer protiv Kramera”.

U knjizi se navodi se da je Meril, koja je tada bila zvezda u usponu, na snimanju prolazila pravi pakao, za koji se pobrinuo njen kolega Dastin Hofman da bi iz nje izvukao emocije potrebne za ulogu.

Hofman navodno nije štedio sredstva, a Stripova kojoj je te 1978. godine bilo tek 29 godina u početku nije bila viđena za ulogu majke koja ostavlja porodicu, ali je ulogu  ipak dobila i za to je platila visoku cenu.

“Snimali su celo jutro, a posle pauze za ručak trebalo je da se snime i neke scene reakcija glavnih likova. U tom trenutku desilo se nešto što je šokiralo sve na setu – Dastin je toliko jako ošamario Meril da joj je ostalo crvenilo na licu”, stoji u knjizi.

Hofman je navodno ostatak dana provocirao Stripovu neumesnim komentarima na račun njenog pokojnog dečaka Džona Kejzela koji je umro od raka, ali i serijom posprdnih kritika na njen račun.

“Hteo je da iskoristi detalje iz njenog života da dobije stvarne emocije na filmu”, tvrdi se u knjizi. Zbog svega Hofman i Strip su bili toliko na ratnoj nozi da je režiser Robert Benton mislio da će film biti katastrofa, ali dogodilo se obrnuto – i Dastin i Meril dobili su Oscara, a film je dobio nagradu Akademije i za najbolji film, najboljeg reditelja i najbolje adaptirani scenario.

Hofman i Strip nikada više nisu igrali zajedno, a glumac je priznao da mu je taj period života bio vrlo težak zbog razvoda i da se u to se vreme “non stop provodio i uzimao drogu” zbog čega “nije bio sav svoj”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar