OŽIVLJAVANJE ZVUKOVA: Zavirite u nesvakidašnji Muzej muzike u Veneciji

OŽIVLJAVANJE ZVUKOVA: Zavirite u nesvakidašnji Muzej muzike u Veneciji

foto: Museo della musica


Postavka u Muzeju muzike u Veneciji (Museo della musica) posvećena je jednoj od umetničkih demonstracija koje su naglašavale italijansku kulturu: luteriju (pravljenje muzičkih instrumenata).

Venecija je bila “skladište” važnih konstruktora instrumenata, posebno za violine, a venecijanski majstori su bili odlični u eksperimentisanju i produkciji muzičkih instrumenata koji su neprekidno radili i napredovali sve dok nisu na optimalan način odgovorili na potrebe akustičnosti. Ovaj nesvakidašnji muzej “pripoveda” priču o epohi koja predstavlja najznačajniji period italijanske Liuterije. O deceniji koja prolazi kroz postignuće kremonske škole, koja je kasnije postala i ostala, za današnju javnost, kao referentna tačka za izgradnju žičanih instrumenata.

Image-1

Izložba “Antonio Vivaldi e il suo tempo”, koju je napravljena u Crkva San Mauricio, ima za cilj da ponovo oživi zvuk muzičkih instrumenata, kao što su Amati, Guadagnini i Goffriller, u okruženju lepote i istorije, stvarajući trenutak apsolutnog savršenstva.

Image-1 (2)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar