PIONIRI ELEKTRONSKE MUZIKE U BEOGRADU: Kraftwerk u 3-D koncertnom izdanju

PIONIRI ELEKTRONSKE MUZIKE U BEOGRADU: Kraftwerk u 3-D koncertnom izdanju

Foto: Peter Boettcher


Nakon izuzetno uspešne svetske turneje 3-D koncerata, nemački pioniri elektronske muzike Kraftwerk nastupiće 24. februara u Beogradu, u Štark Areni.

Ova 3D turneja je proširena verzija koncerata grupe Kraftwerk održanih u muzejima moderne umetnosti širom svetskih metropola, u čast još jedne nove kompilacije “3-D The Catalogue”, za koju je osvojila Gremi nagradu za najbolji dens elektronski album krajem januara ove godine.

Foto: Peter Boettcher

Foto: Peter Boettcher

– Na sve strane su se mogle videti veličanstvene vizuelizacije zvuka: talasi, kompjuterski ispisi, svetlosno podrhtavanje, sinestetički blokovi boja. Posmatrali smo ih kroz 3D naočare, kako bi bolje doživeli ovu muziku punu ushićenosti, a opet zloslutnu, koja je dopirala iz opreme – opisao je “The Guardian” njihov nastup u londonskom Royal Albert Hall-u.

Kraftwerk je 1970-ih osvajao tržište sintetizovanim zvukom, veličao robotiku i veštačku inteligenciju, predvideo upoznavanje preko interneta i, apstraktno, Evropsku uniju, a posebno post-humane fuzije delova ljudskog tela i pokretnih delova.

– Budućnost se za Kraftwerkveć završila. Pevaju ode napretku, ali takođe i fetišizuju prošlost kroz starinske video snimke Tour-a, ili crno-bele fotografije manekenki (pesma The Model, koja je u velikoj meri nepromenjena). Žene su ili ilustracije iz modnih časopisa, koje je nemoguće doseći (Computer Love), ili gospođe Kiri (Radio-Activity). Grafika je znano unapređena od 2013. godine, ali obožavaoci će prepoznati ključnu simboliku – piše “The Guardian”.

Zato, ne propustite nastup koji na veličanstven način utiče na sva čula. Ulaznice za Kraftwerk mogu se nabaviti na blagajnama Štark Arene i Bilet Centra, na svim prodajnim mestima CS Eventima i online na www.starkarena.co.rs.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar