PLESNA PREDSTAVA ERINDOL: Dašak irske kulture u Beogradu

PLESNA PREDSTAVA ERINDOL: Dašak irske kulture u Beogradu


Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle ponovo će pred beogradskom publikom izvesti plesnu predstavu “Erindol – irski ples pod vilinskom senkom” u Ustanovi Kulture Vlada Divljan.

4

Ova trupa ljubitelja irskog stepa će publici 23. juna od 20 časova energičnim plesom i glumom dočarati keltsku kulturu, mitologiju i običaje. Kroz jednočasovni program i 17 koreografija plesači će pokazati svoje umeće u irskim cipelicama i baletankama.

Radnja plesne predstave se odvija u kraljevstvu zvanom Erindol gde se priprema slavlje najvećeg keltskog praznika Beltaine-a – kraj zime i početak leta. To je takođe period kada se bude mitska stvorenja kao što su vile, koje odvode kraljevu kći Beatrisu u mističnu šumu. Tada baštovan Florijan zaljubljen u Beatrisu kreće u potragu za princezom, ali nailazi na brojne prepreke.

7

Erindol je projekat koji su osmislili i sprovode u delo sami treneri, plesači i saradnici trupe Erin’s Fiddle: od koreografija, scenografije, kostima, pa do horskih kompozicija.

Još 2006. godine zaljubljenici u irsku kulturu, a pogotovu ples, osnovali su trupu Erin’s Fiddle, čiji plesači već skoro 12 godina priređuju koncerte, nastupe i plesne predstave širom Srbije.

Karte za plesnu predstavu Erindol mogu se nabaviti na svim blagajnama Eventima po ceni od
300 dinara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar