Scena
01.09.2020. 17:04
R. E. / City Magazine

Početak rada bioskopa uz prve blokbastere "Novi mutanti" i "Mulan" od 3. i 10. septembra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Filmovi čije su premijere više puta odlagane u svetu i kod nas, naći će se od početka SEPTEMBRA tamo gde im je i bilo mesto, na velikim platnima bioskopa širom Srbije.

Od sledećeg četvrtka, 3. septembra počeće sa prikazivanjem horor-triler Novi mutanti (The New Mutants) reditelja i scenariste Džoša Buna (Josh Boone) inspirisan Marvel stripom iz 1982. godine o superherojima, mladim ljudima sa nadljudskim sposobnostima. Nedelju dana kasnije, 10. septembra još jedan izvanredan naslov na platnu, dugoiščekivana Diznijeva avantura Mulan (Mulan), piše City magazine.

Novi mutanti su petoro mladih ljudi koje krase nadčovečanske sposobnosti. Kada protiv svoje volje završe zarobljeni u tajnom objektu, njima počinju da se dešavaju čudne stvari. Moći koje poseduju ne mogu da kontrolišu, a svako od njih nosi teret misteriozne prošlosti. Kada shvate da su u velikoj opasnosti, natprirodno zlo koje ih progoni budi kod njih najdublje strahove i dok se bore za svoje živote, njihove mutantske sposobnosti i prijateljstvo bivaju stavljeni na test.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Jednu od glavnih likova Rejnu Sinkler tumači britanska glumica Mejzi Vilijams (Maisie Williams), poznata kao Arija Stark u popularnoj seriji Igra prestola, a u ostalim ulogama našli su se Anja Tejlor Džoj (Anya Taylor-Joy), Blu Hant (Blu Hunt), Čarli Hiton (Charlie Heaton), Henri Zaga (Henry Zaga) i drugi.

Povezane vesti - HEROJI HOLIVUDA NA ONLINE IZDANJU FESTIVALA MISTER VORKY

Mnogi sa nestrpljenjem iščekuju najnoviju verziju čuvene priče o kineskoj legendarnoj ratnici čije ime nosi i sam film – Mulan – koji će se od 10. septembra naći u bisokopima kod nas. Rediteljka Niki Karo oživela je priču epskih razmera o neustrašivoj mladoj dami koja zbog ljubavi prema porodici i otadžbini rizikuje sve i postaje jedna od najvećih ratnika koje je Kina ikad videla.

„Putovanje od devojke sa sela do vojnika u liku muškarca, do ratnika i heroja je priča koja je jednako relevantna kao sto je i bila kada je pre mnogo vekova napisana,“ rekla je rediteljka Karo.

Inspirisan kineskom drevnom pesmom Balada o Mulan, koja je pisana pre više stotina godina, a popularna i danas, film donosi publici nevrovatnu priču koja slavi bogatstvo kineske kulture i moć ženske snage. Kao priča koja prevazilazi granice, Mulan reflektuje snagu i dubinu identiteta Kine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO: IMDB

„Nadamo se da smo uzeli sve elemente drevne priče i obožavane Dizni animacije i kreirali nešto što je novo i uzbudljivo, poštujući esenciju ove inspirativne priče. Fokusirali smo se na to kako je neko prigrlio hrabrost, odanost i dužnost, a da istovremeno bude iskren prema sebi,“ rekao je jedan od producenata Džejson Rid i dodao: „On što izdvaja Mulan je njen duh. Ona sama je ono što me je privuklo u priči. Kada sam odgledao originalni animirani film, svidela mi se lokacija, muzika, komičnost, ali ono što me je najviše prikovalo za ekran je njen karakter."

Povezane vesti - Novi dokumentarac o Robinu Vilijamsu otkriva istinu o njegovoj smrti

Kako bi novu verziju Mulan prilagodili novim generacijama, filmski stvaraoci su se veoma posvetili istraživanju filma, ispitujući ljude u Kini, Americi i Aziji, kinesku dijasporu s pitanjem koje teme, likove i priče u animiranom filmu oni vrednuju.

"Za mene je u ovom filmu, kao i u ostalim koje sam radila bilo veoma važno da bude promišljen, da poštuje kulturu i da bude kreativan. Svi koji su radili na ovom filmu istraživali su kinesku kultura, slikarstvo, istoriji i ratnu prošlost,“ zaključila je rediteljka filma Niki Karo.

https://www.youtube.com/watch?v=AyGA3gQtqR4

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve