Scena
19.05.2022. 11:19
R.E.

Besplatno u bioskop

Poklanjamo ulaznice: "Pariz: Ljubavna priča“

bioskop
Izvor: Shutterstock / Ekspres

Završite ovu radnu nedelju u bioskopu - uživajte u filmu koji je bio nominovan za Zlatnu palmu u Kanu.

Francuski reditelj Žak Odijar predstavio je svoj najnoviji film na 74. filmskom festivalu u Kanu – "Pariz: Ljubavna priča“ (Les Olympiades, 13e / Paris, 13th District) za koji je bio nominovan za najprestižniju nagradu Azurne obale – Zlatnu palmu. 

Ovo sentimentalno, urbano putovanje delo je režisera koji je poznat po filmovima "Rđa i kost“ (Rust and Bone), "Dipan“ (Dheepan) za koji je dobio Zlatnu palmu 2015. godine, dok je za film "Prorok“ (A Prophet) 2009. godine na festivalu u Kanu dobio glavnu nagradu žirija. O odabiru 13. okruga za jednog od glavnih likova u priči je rekao: "Odabrao sam ovaj deo Pariza iz prostog razloga, jer sam tamo živeo godinama i odlično ga poznajem. To je deo grada koji se u poslednih desetak godina najviše promenio, izgradio se, arhitektura je specifična. Veoma je urban. Magičan je i u njemu su sve rase i svi ljudi zajendno“.

Priča prati grupu mladih Francuza, koju čine Emili (Lusi Džang), Kamil (Makita Samba), Nora (Noemie Merlan) i Amber Svet (Dženi Bet), čiji naizgled fluidni i oslobođeni odnosi maskiraju stvarne unutrašnje probleme - takmičenje, sumnje, praznina, nezrelost, egocentrizam.

"Pariz: Ljubavna priča“ može se pogledati u bioskopima u Srbiji, a prvih dvoje koji nam na  "Ekspres" Facebook nalogu ostave svoje poruke ispod ove vesti dobiće po dve besplatne ulaznice za projekciju u petak 20. maja od 20:15h u mts Dvorani u Beogradu. 

Pišite nam...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počeo festival u Kanu (FOTO)
Rossy de Palma

Film

18.05.2022. 13:24

Počeo festival u Kanu (FOTO)

Svečano je otvoren 75. Festival u Kanu premijerom filma "Final Cut". Za Zlatnu palmu će se takmičiti 21 film
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve