Scena
12.10.2019. 14:08
N. G./Daily Mail

POSLEDNJI DEMO: Ringo Star otkrio tajnu poruku koju je Lenon ostavio uoči ubistva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ringo Star je otkrio davno izgubljenu tajnu poruku koju je Džon Lenon ostavio za njega na demo kaseti snimljenoj pre nego što je ubijen.

Bivši bubnjar Bitlsa udružio se sa Pol Mekartnijem kako bi snimio verziju Grow Old With Me, koju je Lenon napisao tokom sesija za Double Fantasy - poslednji snimak kojii je napravio pre nego što je ubijen ispred svog stana na Menhetnu 8. decembra 1980. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=DqJJ9UFkVP0

Ringo je rekao da je za demo i ličnu Lenonovu poruku saznao tek godinama kasnije, što ga je i nateralo da snimi pesmu. Numeru mu je predstavio producent Džek Daglas, koji je producirao Lenonov album, posvećen njegovoj udovici Joko Ono.

Star je izjavio za BBC: "Nikada nisam čuo za ovu numeru i naleteo sam na producenta Daglasa koji me je pitao - "Jeste li ikada čuli za Džonovu kasetu?" Rekao sam mu da ne znam o čemu govori. Onda mi je rekao: "Doneću vam kopiju".

Na početku piše: "Ovo će biti sjajno za tebe, Ringo." I zato sam rekao: "Idemo da uradimo numeru", naveo je Star, dodajući da bi se Lenonu svidela numera.

Najavljujući svoj novi album What’s My Name, na kojem se nalazi i numera Grow Old With Me, Ringo je istakao da ga je Daglas pitao da li je čuo za Bermudske kasete iz tog vremena.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Ideja da je Džon govorio o meni pre nego što je umro... Pa ja sam emotivna osoba. Otpevao sam je najbolje što sam mogao. Odlično se snalazim kada pomislim na Džona. I dao sam sve od sebe. Dali smo sve od sebe", naveo je Ringo.

'Paul je došao, svirao je bas i malo pevao sa mnom. Dakle, John na neki način to radi. Ja sam na njemu, a Paul na njemu. ' Sir Ringo je snimio album, svoju 20. solo ploču, u svom matičnom studiju, poznatom kao Roccabella Vest, angažujući nekoliko redovnih autora i članova svog turneje All-Starr Band. Na snimku se nalazi i naslovnica hit filma Moneiret (To je ono što želim) Barrett Strong-a, poznatog filma Fab Four. Sir Ringo će izdati i novu knjigu pod nazivom Another Dai In The Life, u kojoj će razmišljati o svojoj ljubavi prema muzici, putovanjima i prirodi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve