Scena
28.11.2023. 20:00
Beta

Pozorište lutaka Niš

Radost za decu sa Kosova

1
Izvor: Shutterstock

Dom kulture Gračanica, na Kosovu i Metohiji, saopštio je da, u saradnji sa Pozorištem lutaka Niš, organizuju u osnovnim školama u Gori izvođenje predstave "Luckasti klovnovi" Tode Nikoletića, u režiji Jelene Đorđević.

Predstava će biti izvedena za učenike Osnovne škole "Nebojša Jerković" u Ljubovištu, u opštini Gora, 29. novembra.

Nakon predstave će glumci Pozorišta lutaka Niš Stefan Mladenović i Jelena Đorđević održati čas lutkarstva gde će učenicima objasniti osnove lutkarske pozorišne umetnosti od izrade različitih vrsta lutaka, animacije i pravilnog vođenja lutke na sceni do osmišljavanja scenarija za lutkarsku predstavu.

Osnovni cilj ovog projekta je približavanje lutkarske pozorišne umetnosti deci i mladima goranske zajednice kroz izvođenje lutkarske predstave, objašnjavanja osnovnih postupaka i principa rada na lutkarskoj predstavi.

Izvođenje lutkarske predstave i čas lutkarstva organizuje se u okviru projekta "Pinokio i radost u svakoj školi u Gori" koji je podržalo Ministarstvo kulture Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Festival Balkanofilmofilija prvi put u Novom Sadu
Film

Od 29. novembra

22.11.2023. 22:15

Festival Balkanofilmofilija prvi put u Novom Sadu

Festival "Balkanofilmofilija" održaće se u Novom Sadu, od 29. novembra i biće prikazani filmovi sa 13. Festivala filmova Jugoistoične Evrope.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve