Scena
23.04.2019. 17:05
D.A.

PREMIJERA NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ: Drama o ličnom iskustvu silovane žene

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu 25. aprila biće premijerno izvedena predstava "Da li bi htela da se još ponekad nađemo" autora Ane Isaković i Ramiza Huremagića, u režiji Ninoslava Šćepanovića i u produkciji Reflektor teatra iz Beograda i Centra Samouprava iz Sarajeva.
Autori se bave temom silovanja a radnja se događa u patrijahalnoj sredini gde žrtva dobija žig krivice. Drama"Da li bi htela da se još ponekad nađemo" nastala je kao potreba da se osvesti lično iskustvo silovanja, ali i borba sa nerazumevanjem i propustima instutucija.

U toj neravnopravnoj borbi žrtva je potpuno nemoćna. Autori teksta su bili neposredni učesnici ovakvog ponašanja, jedno kao žrtva silovanja a drugo kao neposredni akter unutar pravosudnog sistema čiji je posao bio otkrivanje i procesuiranje izvršilaca krivičnih dela silovanja, seksualnog nasilja i trgovine ljudima.
Predstavu realizuju Aleksandra Veljković Gordana Đokić, Mirjana Jelić, Dragan Stokić, Đorđe Živadinović Grgur, Igor Filipović Nikola Živanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
4°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve