Preminuo Igor Vuk Torbica

Preminuo Igor Vuk Torbica

Printsreen/YouTube/Utisaknedelje


Jedan od najboljih i najtalentovanijih reditelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica tragično je preminuo u Rovinju, potvrdili su Tanjugu izvori iz umetničkih krugova u Beogradu.

Mediji su preneli da je Torbica ostavio oproštajno pismo, a prijatelji i rođaci u saopštenju koje je preneo RTS naveli su da je Torbica rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, a školovao se, živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona.

“U gradu koji je voleo i odabrao napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju”, navodi se u objavi porodice i prijatelja.

Ostaće upamćen po predstavama “Hinkerman”, “Carstvo mraka”, Mizantrop”, Tartif”, “Tit Andronik”, “Krvave svadbe”… a “pamtićemo ga i po nečem mnogo većem, po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali”, navodi se u objavi povodom tragične smrti Igora Vuka Torbice.

Torbica je dobio nagradu “Hugo Klajn” za najboljeg studenta pozorišne režije u generaciji, a njegova ispitna predstava na trećoj godini “Pokojnik” dobila je glavnu nagradu festivala “Studio fest” i uvrštena je u redovni repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar