Scena
07.06.2019. 18:53
D.A.

Prodaje se kuća u kojoj je snimana kultna serija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Peti i Vikor Recija su za svoju kuću u Nju Džersiju odredili cenu od 3,4 miliona dolara, prenosi NewYork Times.Na tržištu nekretnina odavno se nije pojavila ovako visoka cenu za kuću koja nije baš ekskluzivna. Sajt za procenu vrednosti nekretnina Zilou procenio je kuću na 1,63 miliona dolara, ali ne prodaje se bilo kakva kuća. Oglašena je prodaja kuće u kojoj je pre dvadeset godina snimana jedna od najpopularnijih serija,"Soprano".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Dom u kome je živeo bos Toni Soprano, krimilac kojeg je publika obožavala, biće najverovatnije prodat posle 21. juna , dokle porodica Recija prikuplja ponude. Oni su objasnili da kuću prodaju jer njihov sin više ne živi sa njima .Kuća ima ima 5.600 metara kvadratnih, četiri spavaće sobe i četiri kupatila.NewYork Times je objavio da je glumačka ekipa u kući snimila između 30 i 50 scena iz serije, uključujući i one iz pilot epizode.Ali iako su mnoge scene snimane u studiju, kuća je stekla veliku popularnost, postala je nezvanična turistička atrakcija, a njihova Facebook stranica dobija hiljade lajkova i ima više od hiljadu posetilaca.Serija koja je donela veliku popularnost američkom kanalu HBO, imala je šest sezona koje su emitovane između 1999. i 2007. godine.
Poglašena je za jednu od najboljih serija,a finalna epizoda je toliko razbesnela fanove da su "rešili" da se završi tako što je glavni junak Toni Soprano živ!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Dejvid Čejs, kreator serije je svojevremeno ispričao da u početku ovu seriju niko nije želeo da snimi.
"Supruga mi je jednom prilikom rekla da bi trebalo da snimim seriju o mojoj mami, jer je urnebesna. Složio sam se s njom, ali nisam znao kako bih to uradio. Šta briga televiziju i gledaoce za seriju o mojoj mami.Potom se rodila ideja o mafijašima.
Agenti su mi rekli da su mafijaške komedije zastarele i da ih niko neće gledati. Čak sam mislio da angažujem Roberta de Nira da igra Tonija, mislio sam da bi to bilo vrlo interesantno, ali su mi i dalje pričali da zaboravim".Čejs je slao je scenario televizijama i svi su ga svi odbijali, a onda je jednog dana stigao poziv.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Žena, koja je bila tada u televizijskom poslu, pozvala me je i rekla 'vidi, pričaćemo o ovome, jako mi se sviđa scenario'. Oduševio sam se, pitao sam 'kada počinjemo da snimamo', a ona mi je rekla 'ne, nisam rekla da snimamo, samo da mi se sviđa'. Hteo sam da umrem. Potom sam otišao na CBS, oni su rekli možda, ali da promenim scenario i izbacim psihijatra 'jer to znači da je glavni junak šonja'... Potom sam pomislio da će možda HBO biti zainteresovan. I jeste", ispričao  je Čejs i otkrio kako smo dobili Tonija kojeg znamo i volimo.
"Nikada ne pišem uloge misleći na nekoga. Unajmili smo kasting direktora Džordijen Voken i njenog partnera i ona je rekla 'znate li ovog, onog...' tako sam saznao za Džejmsa Gandolfinija. Došao je na audiciju, krenuo da čita, bio je odličan, i u jednom trenutku je stao i rekao: Čekaj, ne mogu ovo, ne mogu da se fokusiram'. Otišao je i rekao da će se vratiti u petak da čita i nije došao. Nije se javio. Poručio je preko agenata da ne može da dođe jer mu je umrla majka - kasnije smo saznali da je umrla nekoliko godina ranije. Ipak, naterali smo ga da se vrati. Došao je kod mene, čitao i bio fenomenalan".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve