Scena
22.06.2021. 23:38
R.E.

Super zabava na FDU

Producenti nisu mrtvi i evo šta rade...

Film
Izvor: Shutterstock

Meksički karneval, filmski i eduaktivni programi, svirke lokanih pank i rok bendova, obeležiće predstojeći vikend na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Tradicionalna manifestacija “Producentski dan” biće održana 25. i 6. juna na FDU, pod nazivom “Producenti nisu mrtvi”. 

Zašto taj naziv? Zato što je pandemija virusa korona prekinula kontinuitet održavanja veoma popularne studentske manifestacije na kojoj se prikazuju filmovi studenata produkcije sa sve četiri godine. 

Nakon što je 2020. bila pauza zbog korone, ove godine budući producenti poručuju da nisu mrtvi i pozivaju sve zainteresovane da dođu, uživaju i zabave se. 

16. izdanje “Producentskog dana”, u organizaciji studenata završne godine Katedre za filmsku i televizijsku produkciju, istovremeno će biti proslava jubilarne 60. godišnjice Katedre za filmsku i televizijsku produkciju na FDU. Tim povodom gosti će biti studenti i profesori Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a program obuhvata: izložbu “60. godina Katedre za filmsku i televizijsku produkciju”, tri masteklasa renomiranih producenata iz Srbije i Hrvatske, kao i autorske radove studenata ADU iz Zagreba, radovi studenata svih godina filmske i televizijske produkcije FDU, dodela nagrada i muzički program.

Organizaciju čine studenti četvrte godine; Janko Đurić, Lazar Ivanović, Kosta Ilić, Nađa Mandić, Ratko Obrenov, Anđela Radojević, Tanasije Raković, Savina Smederevac, Jelena Stevanović, Mijat Cmiljanić i Bojana Conić, uz mentorstvo profesorke filmske produkcije Jelene Mitrović.

 

“Producentski dan” - festival studentskih ostvarenja i praznik producentske profesije, tradicionalno se održava od 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Cilj manifestacije je predstavljanje studenata i njihovih radova, kao i okupljanje alumnija katedre koji već 60. godina oblikuju domaću i svetsku kulturnu, medijsku i umetničku scenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve