“PRUŽIMO ŠANSU KIŠU” Šobajić o imenovanju novog direktora MSUB

“PRUŽIMO ŠANSU KIŠU” Šobajić o imenovanju novog direktora MSUB


Viktor Kiš je izvanredan poznavalac savremene umetnosti, koji je uspeo da na livadi napravi festival “Devet” i privuče na hiljade mladih ljudi, i treba mu pružiti priliku da svoju kreativnost i energiju ispolji u Muzeju savremene umetnosti, ocenio je slavni srpski slikar i vajar Miloš Šobajić.

Šobajić naglašava da je Kiš ušpeo na festivalu “Devet” da napravi ogromnu ekspozituru umetnosti u kojoj ima amaterizma, kiča, ali i izuzetnih stvari…

– Pretpostavljam da će Kiš na izuzetno ozbiljan i kreativan način shvatiti mogućnost da vodi važan državni muzej. Siguran sam da će Kiš u taj zadatak uložiti mnogo energije i kreativnsoti. Kiš će na odličan način voditi muzej – smatra Šobajić.

Prema njegovim rečima, nekoliko kandidata za direktora MSU nisu prošli potvrdu Upravnog odbora muzeja. Kaže da je takva situacija bila neprihvatljiva i podsećala je na haotična dešavanja u Narodnom pozorištu, zbog čega je država morala da reaguje.

Foto: Oksana Skendžić

Foto: Oksana Skendžić

Povezane vesti – Kiš: Neću zapaliti Muzej, ne brinite!

Za njega neme dileme da će Kiš u muzeju napraviti novu atmosferu, u kojoj će priliku da izlože svoj rad dobiti brojni umetnici koji žive i rade u Srbiji.

– Previše vremena smo potrošili tretirajući našu scenu savremene umetnosti kao tamni vilajet. Nekoliko ljudi je decenijama određivalo ko će dobiti priliku da izlaže u MSU. Verujem da će se to sad promeniti, pre svega konkursima muzeja na koje će se prijavljivati domaći umetnici. Kiš je čovek koji će prepoznati nove protagoniste savremene umetničke scene – kazao je Šobajić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar