Scena
24.04.2019. 14:54
R.E./Promo

RADI ĐURIČIN URUČENA NUŠIĆEVA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Završeni 36. „Nušićevi dani“

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Manifestacija ,,Nušićevi dani“, u prepunoj sali Centra za kulturu grada Smedereva, zatvorena je dodelom nagrada glumcima i autorima predstava koji su tokom proteklih godina, kao i na ovogodišnjoj pozorišnoj smotri, osvojili srca ljubitelja komedije i pozorišne umetnosti. Rada Đuričin, jedna od najpoznatijih srpskih glumica sa karijerom dugom 65 godina, ovogodišnja dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo, uveličala je završno veče svojim prisustvom dok je publika sa oduševljenjem pozdravila njen izlazak na scenu.
"Izuzetna mi je čast što sam nagradu za životno delo dobila od svojih dragih i uvaženih kolega", izjavila je Rada Đuričin: "nalazim se na pragu 85. rođendana, a na sceni sam već 65 godina i igram trenutno u 7 predstava i već planiram naredna angažovanja, pa se nadam da ću i opravdati ovakvu nagradu", posle čega je publika reagovala gromoglasnim aplauzom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Na daskama koje život znače, još jednom je dodeljena nagrada za najbolju predstavu u celini, a nagrada je otišla u ruke ansamblu predstave „Noćna straža“, u izvođenju Ateljea 212, po izboru publike, dok je nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje dodeljena glumcu Ljubomiru Bandoviću za ulogu Ilije Čvorovića, u predstavi "Balkanski špijun", Narodnog pozorišta iz Beograda.

"Ponosni smo na činjenicu da je u osam festivalskih dana, publika mogla da uživa u glumačkim ostvarenjima najvećih imena srpskog glumišta, a da je jednoj od njih, Radi Đuričin uručena nagrada za životno delo, zbog čega sam veoma srećan“, izjavio je Bratislav Petković selektor manifestacije i dodao: „manifestacija koja je osmišljena u čast velikana i srpskog komediografa, Branislava Nušića, od davne 1984. ugostila je najznačajnija imena pozorišnog stvaralaštva i drame kod nas, čime je ispisala istoriju srpskog pozorišta i zadobila srca publike."

Nakon svečane dodele nagrada, ceremonija zatvaranja nastavljena je izvođenjem kabarea ,,Dobri čovek’’ u režiji Tamare Antonijević Spasić čime su 36. po redu ,,Nušićevi dani’’ završeni.

Festivalski program ovogodišnjih „Nušićevih dana“ obuhvatio je ostvarenja Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta, Ustanove kulture Vuk Karadžić Beograd, Ateljea 212, kao i Pozorišta Puls teatar Lazarevac i Regionalno pozorišta Novi Pazar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve