RASKID UGOVORA ZBOG POKRETA #ME TOO: Vudi Alen se nagodio sa Amazonom

RASKID UGOVORA ZBOG POKRETA #ME TOO: Vudi Alen se nagodio sa Amazonom

foto: Shutterstock


Vudi Alen nagodio se sa Amazon Studijom u sudskom postupku u kojem je slavni režiser, ranije ove godine, tužio pomenutu filmsku kuću za oiznos od vrtoglavih 68 miliona dolara.

Vudi Alen je tužio Amazon, tvrdeći da su odustali od dogovora za rad na filmu nakon, kako je rekao, “neutemeljenih” ponovljenih optužbi da je seksualno zlostavljao svoju usvojenu ćerku Dilan Farov, inače ćerku glumice i njegove bivše supruge Mie Farov, prenosi Nme.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Alen je dugo negirao optužbe za seksulano zlostavljanje, koji su se prvi put pojavili 1992. godine.

Amazon je, s druge strane, tvrdio da su Alenovi komentari o pokretu #MeToo – u kojem je režiser optužio Dilan Farov da “cinično” koristi pokret svojim ponovljenim optužbama – “sabotirao” promociju njegovih novih filmova.

Kompanija je tvrdila da je njihov raskid ugovora opravdan, jer narušena njihova finansijska sigurnost, dodajući da su “mnogi glumci izrazili veliko žaljenje zbog toga što su sarađivali sa Alenom u prošlosti, i da su mnogi javno izjavili da nikada neće sarađivati sa njim u budućnosti”.

Vudi Alen je prvobitno potpisao ugovor s Amazonom 2016. godine, iako je dve godine kasnije objavljeno njegovo snimanje filma “Kišni dan u Njujorku”, dok su zvezde Timothee Chalamet i Rebecca Hall rekli da će svoju platu donirati u dobrotvorne svrhe.

Pored toga, planovi za još tri filma su ukinuti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar