Scena
06.06.2023. 13:03
Promo

Ravno Selo Film Festival

Ljubitelji filma, spremite se za uživanje

animirani film, bioskop
Izvor: Shutterstock

Međunarodni festival prvog ili drugog filma "Ravno selo" biće otvoren 22. juna premijerom filma INDIGO KRISTAL Luke Mihailovića, a zatvoren 25. juna dodelom nagrada i filmom TRAG DIVLJAČI Nenada Pavlovića.

Toko četiri dana trajana šeti Ravno Selo Film Festival prikazaće ukupno 30 filmova u tri programske celine: deset filmova u glavnom programu, devet u dokumentarnom i 11 filmova u studentskom programu.

U glavnom programu biće prikazane i tri premijere: za britanski film ALMOND AND THE SEA HORSE u režiji Celyn Jones, a za domaće filmove  MANJA Nikole Končarevića i KOMA Petra Jakonića.

U glavnom programu će se među premijerama naći i mnogi drugi zanimljivi filmski naslovi: POSLE SUNCA, režija: Charlote Wells (SAD), TIHA DEVOJČICA, režija: Colm Bairead, (Irska), PUNIM PLUĆIMA, režija Radislav Jovanović Gonzo (Hrvatska), OVUDA ĆE PROĆI PUT, režija: Nina Ognjanović (Srbija), PLAVI KAFTAN, režija: Maryam Touzani (Francuska, Maroko, Danska, Belgija).

Tradicionalno, Ravno Selo Film Festival će pored glavnog programa imati i studentski program, a ove godine Akademija Umetnosti iz Novog Sada, biće domaćin svojim kolegama sa Akademije u Banja Luci, pa će publika imati priliku da vidi i najnovije selekcije studentskih fikmova ove dve akademije. Kao i ranijih godina biće selekcija "Kratkih 100 minuta” u okviru koje će biti prikazani dokumentarni filmovi koji su privukli veliku pažnju kritike i javnosti u prethodnom periodu. Gost selektor glavnog programa i ove godine je Dragan Jeličić, dok je za dokumetnarni program zadužen Igor Toholj.

1
Izvor: Promo

U okviru "Kratkih 100 minuta” biće prikazani WILL YOU LOOK AT ME, režija Shuli Huang (SAD), JUČE NIJE ONO ŠTO NIKADA NIJE BILO, režija; Nikola Nikolić, Nikola Topalović (Srbija), WHEN WILL THE WINTER OF 2022 END?, režija: Hana Trofimova (Ukrajina), SPOMENIK, režija: Milena Petrović (Srbija), 8.MART: SEĆANJA, režija: Firat Jučel (Turska), MOJ CRVENI FILM, režija: Nenad Pržulj (Srbija), ŽIVOT DASKE, režija: Leona Larikij (Srbija), SADIO, režija: Simon Johansen, Steffen Stubager (Danska, Senegal), SVAČIJA UNUKA, režija: Svetlana Ćopić (Srbija).

Za ljubitelje filmske umetnosti i mlade kreativce koji žele da se uče i da se usavršavaju ove godine RSFF najavljuje i Radionicu Animiranog filma koju će voditi Ana Nedeljković i Nikola Majdak, mlađi. Njihov prvi zajednički film RABITLEND (2013) prikazan je na preko sto festivala širom sveta, nagrađen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, a osvojio je i brojne druge nagrade.

Podsećamo, Festival će 22. juna biti otvoren koncertom filmske muzike, na kom će glumce i pevače pratiti Zrenjaninski Filharmoničari, a Festival je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture Srbije, Grad Vrbas i producentska kuće Zilion film.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izabela Roselini u Beogradu o svojim roditeljima, Dejvidu Linču... (FOTO, VIDEO)
izabela roselini, BETA, 21. 5. 2023.

"Znam ponešto o Srbiji"

21.05.2023. 13:43

Izabela Roselini u Beogradu o svojim roditeljima, Dejvidu Linču... (FOTO, VIDEO)

Glumica i model, nekada zaštitno lice kuće "Lankom", prvi put je došla u naš grad. Na konferenciji za novinare govorila je o svojoj monodrami, dosadašnjoj karijeri, ali i o svojim roditeljima Ingrid Bergman i Robertu Roseliniju, o saradnji sa Dejvidom Linčom...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve