Scena
29.11.2021. 19:15
Tanjug

Beogradska filharmonija

Romantika na francuski način

koncert
Izvor: Shutterstock

Beogradska filharmonija izvešće spektakularni koncert inspirisan romantikom na francuski način, zajedno sa dirigentom Lijom Mekfolom, 3. decembra na Kolarcu, najavili su iz Beogradske filharmonije.

Novi "filharmonijski petak" idealna je prilika za romantični izlazak i uživanje u muzičkim portretima najpoznatijih ljubavnih parova, i to od ranog romantizma do XX veka.

Tragične ljubavi "Romea i Julije" Berlioza i "Peleasa i Melizande" Debisija, upotpuniće romantični Koncert za violončelo i orkestar Laloa, u izvođenju fantastičnog violončeliste Kijana Soltanija.

Publika će se posebno obradovati nastupu traženog violončeliste budući da je uoči prethodog puta kada je trebalo da gostuje u filharmonijskoj sezoni 2020. godine, početak pandemije zatvorio sve koncertne dvorane.

Njujorški Tajms Kišana Soltanija ocenjuje kao izvanrednog violončelistu, a čuveni Gramofon njegovo sviranje opisuje kao "čisto savršenstvo".

Violina, koncert
Izvor: Shutterstock

Pozivan je od strane vodećih svetskih orkestara i dirigenata, što ga je od zvezde u usponu dovelo do jednog od violončelista o kojima se danas najviše govori.

Sa namerom da predstavi novu generaciju mladih dirigentskih snaga, Beogradska filharmonija nastupa sa Lijom Mekfolom koji ima odličnu reputaciju kao dirigent kako orkestarskog tako i operskog repertoara.

Spektakularni Ravelov "Bolero" će uz pomoć energičnog Mekfola, ovaj atraktivni koncert dovesti do usijanja.

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka od danas na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beogradska filharmonija vas vodi na putovanje kroz Italiju
Dirigent

Koncert u petak

19.10.2021. 17:05

Beogradska filharmonija vas vodi na putovanje kroz Italiju

Beogradska filharmonija priprema italijanski koncertni meni za petak, 22. oktobar na Kolarcu od 20 sati, kada će koncert biti u znaku dva debija - dirigenta Danijela Smita i violiniste Sergeja Dogadina koji nastupaju sa Filharmonijom prvi put.
Close
Vremenska prognoza
mist
-9°C
25.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve