Scena
07.10.2021. 22:10
R. E.

Saopštenje

"Sajam knjiga će biti kada se stvore uslovi koji će biti prihvatljivi za sve"

Sajam knjiga
Izvor: Shutterstock

Zajedinički stav udruženja izdavača je da nema uslova za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, konstatovao je Odbor Sajma knjiga.

Odbor Sajma knjiga saopštio je da su osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i Regiona, Sajam knjiga održi.

S tim u vezi Odbor u saopštenju navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu. Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin.

Spasavanje života

Mirjana Bobić Mojsilović

sajam knjiga

Mirjana Bobić Mojsilović

09.07.2021. 19:26

Spasavanje života

Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima - uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora.

U saopštenju se, takođe, navodi se da Odbor Sajma knjiga razume stav izdavača, ali kako ističu "sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji".

"Ovo napominjemo, jer ćemo svakako, kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovati Sajam knjiga", navodi se u saopštenju Odbora Sajma knjiga. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Abdulrazak Gurna dobitnik Nobela za književnost
Knjiga

Prestižna nagrada

07.10.2021. 14:46

Abdulrazak Gurna dobitnik Nobela za književnost

Abdulrazak Gurnah iz Zanzibara je dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2021. godinu za "beskompromisan i saosećajan prodor u efekte kolonijalizma", saopštio je Nobelov komitet za dodelu nagrada.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
04.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve