Scena
10.09.2021. 13:26
R.E./Tanjug

Komemoracija

"Sanjala sam ga kako iz kioska poziva ljude u pozorište"

Milan gutović
Izvor: FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Komemoracija glumcu Milanu Lanetu Gutoviću (1946-2021) održana je na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Mnoge njegove kolege dramski umetnici su došli da pruže poslednji pozdrav jednom od najdarovitijih komičara sa prostora cele bivše Jugoslavije.

Prisutni na komemoraciji su glumci Ljubomir Bandović, Irfan Mensur, Rada Ðuričin, Branka Petrić, pozorišni reditelj Dejan Mijač, jedan deo ekipe novog domaćeg filma Toma - Dragan Bjelogrlić, Milan Marić, Tamara Dragičević, Sanja Marković, kao i ličnosti sa domaće političke scene.

Emotivne govore održali su reditelj Dejan Mijač i glumica Branka Petrić.

"Ono što hoću da kažem ne bi trebalo da bude oproštaj. Nikako ne mogu u ovom trenutku svog života da verujem da se opraštamo od Laneta. On živi sa mnom i kad se saznalo da je definitivno napustio ovaj oblik života meni je bilo jasno da ćemo dosta dugo razgovarati", rekao je, između ostalog, Mijač u svom govoru.

"Sanjala sam ga nekoliko dana pred smrt, kako iz kioska poziva ljude u pozorište", rekla je Branka na kraju svog govora.

Milan Gutović preminuo je 25. avgusta na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, u 75. godini.

Istaknuti umetnik je bio jedan od najznačajnijih glumaca sa naših prostora, a pođednako je gradio uspešnu karijeru na filmu, pozorištu i na televiziji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milan Lane Gutović nije sahranjen u Aleji velikana
Sveće

Odlazak velikana

28.08.2021. 16:55

Milan Lane Gutović nije sahranjen u Aleji velikana

Glumac Milan Lane Gutović sahranjen je na Kumodraškom groblju, u prisustvu porodice, prijatelja, kolega i poštovalaca njegovog rada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve