Serije, serije

Serije, serije

Radivoje Bukvić na setu serije "Slučaj porodice Bošković"; Foto: Nikola Ristić/RTS


Vreme izolacije samo je potvrdilo dominaciju TV serija koje i na domaćim i na stranim kanalima već decenijama beleže zavidnu gledanost. Ukusi su podeljeni, ali kad je reč o našoj publici, domaće serije su uvek u prednosti, čak i kad je reč o veoma popularnoj stranoj proizvodnji.

Nataša Marković i Radivoje Bukvić na setu serije "Slučaj porodice Bošković"; Foto: Nikola Ristić/RTS

Nataša Marković i Radivoje Bukvić na setu serije “Slučaj porodice Bošković”; Foto: Nikola Ristić/RTS

Na prvom programu RTS-a od ove subote svakog dana u 20 časova gledaćemo seriju „Tajne vinove loze“ reditelja Dejana Karaklajića, sa Vojinom Ćetkovićem, Nebojšom Milovanovićem, Anitom Mančić i Slobodom Mićalović u glavnim ulogama. Serija prati sudbine dve vinogradarske porodice čije se tajne, laži, ljubavi i obmane godinama prepliću…

Počevši od prošle jeseni, RTS svakoga dana u nedelji emituje po jednu premijernu epizodu domaćih serija. Ova odlična praksa u kojoj TV publika najviše uživa nastavlja se, pa ćemo već sredinom februara gledati još jednu vikend seriju – „Kaljave gume“.

Kris Malki i Gorica Popović na setu serije "Kaljave gume"; Foto: RTS promo

Kris Malki i Gorica Popović na setu serije “Kaljave gume”; Foto: RTS promo

Reč je o romantičnoj komediji koja govori o odvojenosti od dece koja žive u inostranstvu, o starenju, ljubavi i traganju za sobom. Glavna junakinja je udovica iz Beograda koja odlazi kod sina u Ameriku i preko interneta upoznaje srodnu dušu. Seriju je režirao Miodrag Ćertić, a u glavnoj  ulozi gledamo Goricu Popović. Pored nje, igraju Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Miki Krstović, kao i poznati američki glumci Kris Malki („Twin Peaks“) i Aida Turturo („The Sopranos“).

Marija Vicković na setu serije "Radio Mileva"; Foto: RTS promo

Marija Vicković na setu serije “Radio Mileva”; Foto: RTS promo

U martu nas očekuje novi sitkom „Radio Mileva“. Ova komedija nastala je prema ideji Nebojše Garića, a prati svakodnevicu Mileve, Natalije i Sonje, tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom. Seriju je režirao Elmir Jukić, a glavne uloge dodeljene su Olgi Odanović, Mariji Vicković i Kristini Gavrić-Bogunović.
Za naredne mesece RTS najavljuje seriju „Porodica“, o Slobodanu Miloševiću, Mirjani Marković i ostalim akterima srpske političke scene toga doba, stiže i „Crna svadba“ – prva domaća TV serija u žanru psihološkog trilera, sa elementima misterije i horora, kao i nova sezona sitkoma „Slučaj porodice Bošković“.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar