Scena
30.07.2021. 14:00
R.E.

Spor zbog "Crne udovice"

Skarlet Johanson VS "Dizni": Ko je u pravu?

skarlet johanson
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Glumica Skarlet Johanson podnela je tužbu Višem sudu u Los Anđelesu protiv kompanije "Dizni" zbog kršenja ugovora, nakon što je kompanija emitovala film "Crna udovica" na svojoj striming platformi "Dizni+" istovremeno sa početkom prikazivanja u bioskopima.

U tužbi se navodi da se Johansonova sa kompanijom dogovorila da će njen honorara najvećim delom zavisiti od prihoda koji film ostvari.

Ona je navela da joj je kompanija "Marvel studios", koja je u vlasništvu Diznija, obećala da će dugo očekivani film o superherojima imati "premijeru u bioskopima" i da je razumela da to podrazumeva tradicionalni okvir vremena koje će proći pre nego što film bude strimovan, prenosi BBC.

"Crna udovica", film koji je neka vrsta "Marvel" verzije filmova o Džejsonu Bornu, postavio je rekord na Boks Ofis listi za period panedimije korona viursa, pošto je prvog vikenda prikazivanja ovog meseca zaradio 218 miliona dolara.

Kako je preneo CNN, iz "Diznija" je navedeno da "nema nikakvih razloga" za podnošenje tužbe, koju je ocenio kao "posebno tužnu i uznemirujuću zbog nemarnog zanemarivanja užasnih i dugotrajnih efekata pandemije na globalnom nivou".

U saopštenju se ističe da se "Dizni" u potpunosti pridržavao ugovora sa Skarlet Johanson i ocenjuje da je "štaviše, objavljivanje ''Crne udovice'' na platformi "Dizni+" značajno poboljšalo izglede da ona zaradi dodatnu kompenzaciju nakon 20 miliona dolara, koliko je do sada dobila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je Palić poseban
Filmski festival Palić

Dnevnik jednog festivala

19.07.2021. 18:10

Zašto je Palić poseban

"Ovog jutra sam išao u malu šetnju po šumi i video klupe sa imenima. Osećao sam se veoma melanholično. Neki nisu više među živima, neki su još uvek tu. Onda mi je prišao neko iz festivala i rekao da će i moje ime biti na klupi naredne godine, što me je učinilo vrlo sentimentalnim."
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve